23948sdkhjf

Europæisk stålgigant under opsejling

Thyssenkrupp og Tata Steel vil slå pjalterne sammen og skabe Europas næststørste stålproducent.

Onsdag underskrev de to stålproducenter et memorandum of understanding om en sammenlægning af de to koncerners europæiske stålaktiviteter i et 50/50-ejet joint venture. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Målet er at skabe en førende europæisk producent af fladt stål. Sammen vil de to have en proforma omsætning på 15 mia. euro – svarende til 112 mia. kr. – og 48.000 ansatte i 34 lande. Det årlige salg udgør 21 mio. tons stål.

- Ved det planlagte joint venture giver vi de europæiske stålaktiviteter hos Thyssenkrupp og Tata en bæredygtig fremtid. Vi tackler de strukturelle udfordringer i den europæiske stålindustri og skaber en stærk nummer to. Hos Tata har vi fundet en partner, som passer godt strategisk og kulturelt. Vi deler ikke blot en klar orientering mod at præstere, men også den samme entreprenante ansvarlighed over for arbejdsstyrken og samfundet, siger Heinrich Hiesinger, CEO hos Thyssenkrupp.

- Tata Group og Thyssenkrupp har en stærk arv i den globale stålindustri og deler lignende kulturer og værdier. Partnerskabet er en betydningsfuld begivenhed for begge partnere, som vil fokusere på at bygge en stærk europæisk stålvirksomhed. Den strategiske logik og det foreslåede joint venture i Europa er baseret på stærke fundamenter, og jeg er sikker på, at Thyssenkrupp Tata Steel har en stor fremtid, siger Natarajan Chandrasekaran, bestyrelsesformand hos Tata Steel.

Koncernen vil blive ledet fra et fælles holding-selskab i Holland, men fortsat have lokale selskabsledelser i Tyskland og Storbritannien.

Forventningen er, at en endelig aftale vil blive underskrevet i starten af 2018.

Sammen forventer de to stålkoncerner at kunne hente synergier på 400-600 mio. euro (3,0-4,5 mia. kr.), og det inkluderer nedlægning af op til 4.000 job fordelt ligeligt mellem administration og produktion.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078