23948sdkhjf

Trekløver kæmper om DIRA-pris

DIRA - Dansk Robot Netværk - uddeler sin årlige automatiseringspris ved åbningen af HI-messen. Tre virksomheder kæmper om prisen.

Ti indstillede virksomheder er blevet snævret ind til tre nominerede, og ved åbningen af årets HI-messe bliver vinderen af årets Automatiseringspris fra DIRA fundet. De tre nominerede er:

• On Robot for deres kollaborative robotgriber RG2, som er verdens første kollaborative robotgriber, der hverken kræver kabling eller installations-kit.

• Nordtec-Optomatic for deres automatiske affaldssortering, som frasorterer plastaffald med henblik på at genanvende det.

• Nordjyske Intelligent Marking for verdens første og eneste fuldautomatiske robot til opstregning af sportsanlæg.

Antallet af indstillinger er i år en anelse lavere end tidligere år.

Til inspiration for mange
Sidste år var det Welltec, der fremstiller specialløsninger til olie og gas-industrien, der vandt, fordi de på en overbevisende og gennemført måde har vist, at automatiseret produktion i Danmark i den grad er konkurrencedygtig.

Sidste år skrev juryen om Welltec:

"Welltec har satset stædigt og målrettet mod at automatisere så meget som muligt. Det er meget gennemført, og det med en forbløffende kort tilbagebetalingstid på under seks måneder, set i forhold til at få komponenterne produceret i Polen. Samtidig har virksomheden og dens medarbejdere været igennem en modningsproces mod stor automationsgrad. En modning som formodentlig vil gavne Welltec fremover. Juryen mener, at mange danske virksomheder kan finde inspiration i Welltecs eksempel."

Udover overrækkelse af Automatiseringsprisen afholder DIRA-netværket også en frokost for medlemmer af netværket og partnere. Det sker 4. oktober klokken 12 og kræver tilmelding.

Artiklen er en del af temaet HI 2017.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078