23948sdkhjf

Skiold leder efter ny ejer

Tre generationers ejerskab er snart slut.

- Der er igangsat en proces med henblik på at finde en ny ejer til Skiold-koncernen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra producent af udstyr til foderfremstilling, kornrensning, såsæd og teknologipakker til svinestalde, Skiold i Sæby.

Efter 90 år og tre generationer er familien Hougaards ejerskab altså snart slut.

- Efter 90 års og tre generationers ejerskab er det min og mine tre børns vurdering, at det vil kunne give Skiold endnu mere fremdrift at få en ny ejer, der kan anlægge et andet perspektiv og tilføre nye ideer og kompetencer. Det ligger ikke i kortene at gennemføre et ledelsesmæssigt generationsskifte inden for familien. Faktisk skete det ledelsesmæssige generationsskifte for 11 år siden, da jeg udtrådte af direktionen. Man må sige, at lederteamet i Skiold har gjort det flot, mens familiens rolle har været mere tilbagetrukket, siger bestyrelsesformand Henrik Hougaard, der var administrerende direktør fra 1986 til 2006, hvor Samuel Waldorph sammen med en række nøglemedarbejdere overtog den daglige ledelse.

Bedre under nyt ejerskab
I 2016 udgjorde omsætningen udgjorde 602 mio. kr mod 508 mio. kr. året før, mens nettoresultatet landede på 34,6 mio. kr. mod 20,9 mio. kr. i 2015.

Skiold forventer stigende aktivitet og resultat i 2017 og de kommende år, blandt andet som følge af gunstige udsigter for udviklingen på mange af kernemarkederne.

- Jeg og mine børn kunne godt fortsætte som ejere af Skiold en rum tid endnu, og fremtidsudsigterne har næppe på noget tidspunkt været bedre, end de er nu, men det er min overbevisning, at virksomhedens potentiale i fremtiden udnyttes bedst under et nyt ejerskab, som har et andet grundlag for at investere i og realisere en ambitiøs vækststrategi og dermed bringe Skiold op i en endnu højere liga, siger Henrik Hougaard.

Skiold har datterselskaber i 10 lande i Europa, CIS landene, Asien og Australien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078