23948sdkhjf

Blaaholm har finger med i gigantisk lufthavnsprojekt

Esbjerg-virksomheden er leverandør af mekanisk knowhow og udstyr til et projekt, der skal lette sikkerhedskontrollen i lufthavne.

Den næste generation af røntgen scannere – X-ray til lufthavnssikkerhed er under udvikling. X-ray-scannerne skal sikre hurtigere, billigere og nemmere sikkerhedstjek i lufthavnene.

Exruptive har sammen med DTU udviklet systemet og teknologien. Systemet består af Intelligent Tablet, Intelligent Trolley, Trolley Scanner samt Business Intelligence. Blaaholm er leverandør på Trolley Scanneren.

Exruptive udvikler et røntgenscanningssystem med forbedret røntgenteknologi, der eliminerer behovet for, at passagerer pakker elektronisk udstyr og væsker ud, når de går gennem sikkerhedskontrollen. Kapaciteten per scannerlinje vil være over 450 passagerer per time, som er cirka en tredobling af eksisterende løsninger.

Trolley Security Scanner kombinerer en ny og innovativ røntgenteknologi med en aldrig tidligere set metode. Ved at fjerne de standardbakker, der er en del af den nuværende sikkerhedsprocedure, giver Trolley Security Scanner og den scannede trolley passagererne mulighed for at forberede sig, længe før de når sikkerhedsscanneren. Samtidig tillader systemet, at passagerer holder deres ejendele i deres rygsække og kufferter.

Projektet er startet op i efteråret 2016.

- Det er et spændende projekt med ny teknologi, og det er vi glade for at være partner i. Vi har modtaget layouts og derfra lavet detailkonstruktion i SolidWorks af alt det indvendige mekaniske i trolley-scanneren, fortæller Søren Juhl Pedersen, senior projektleder i Blaaholm

Blaaholms Engineering har haft et tæt samarbejde med InnospeXion, som leverer røntgensystemet, og der er i projektet lavet specielle løsninger for netop at beskytte mod røntgenstrålerne.

Samarbejdet fortsætter, da trolley-scanneren nu snart er klar til test. Exruptive forventer, at X-ray systemet er klar til international sikkerhedsgodkendelse i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078