23948sdkhjf

Hosta slår et slag for det lokale universitet

Den nordjyske underleverandør har gennem de sidste par år hjulpet lokale studerende med at bygge racerbiler.

AAU Racing har gennem en årrække været faste deltagere ved Formula Student-arrangementet, hvor grupper af ingeniørstuderende fra hele verden bygger deres egne racerbiler.

De sidste par år har den nordjyske bil blandt andet været med dele fra Hosta Industries.

- Vi har både lavet noget spåntagende bearbejdning og noget laserskæring af både plader og rør til deres chassis og andre komponenter, siger Christian Mosevang, administrerende direktør hos Hosta Industries.

Hvert år tager et nyt hold aalborgensiske studerende fat på en ny bil, og dermed kigger nye studerende forbi virksomheden i Hjallerup, hvor de blandt andet ved selvsyn kan se Hostas rørlaserskærer og andre maskiner i funktion.

- Vi får selvfølgelig nogle ingeniører, der kender til den proces, som rørlaserskæring er, når de skal ud i den virkelige verden. Og vi får promoveret os overfor de ingeniører, der skal sidde ude i de virksomheder, vi skal arbejde sammen med, forklarer Christian Mosevang om baggrunden for samarbejdet.

- Vi får selvfølgelig også bidraget med, at ingeniører kommer til at kende til, hvordan det foregår ude i det rigtige erhvervsliv, hvis man kan være så fræk at sige det på den måde, uddyber han.

Samarbejdet kan man høre mere om fredag den 22. september kl. 14.00-16.00 hos Hosta i Hjallerup, når virksomheden inviterer til åbent hus.

Her viser AAU Racing deres Formula SAE racer frem og demonstrerer køreegenskaberne. Derudover er der mulighed for rundvisning i Hosta Industries 15.000 kvadratmeter store produktion.

Målet med eventen er at skabe opmærksomhed om potentialet i samarbejdet mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne. Udover de studerende fra AAU kan man blandt andet møde Gitte Clausen Bruun, næstformand i DI Vendsyssel, og Mikael Klitgaard, borgmester i Brønderslev Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109