23948sdkhjf

Lego svinger sparekniven

Flere års vækst-rejse stoppede i første halvår. 600 danske medarbejdere skal fyres.

Lego offentliggjorde tirsdag regnskab for første halvår af 2017. Det viste en samlet omsætning på 14,9 mia. kr., hvilket er et fald på 5 procent sammenlignet med første halvår 2016.

Udviklingen i salget var blandet på tværs af markedsregionerne. I etablerede markeder som USA og i dele af Europa faldt omsætningen, mens salgsvæksten var tocifret i et voksende marked som Kina, oplyser Lego i en pressemeddelelse.

Driftsresultatet blev 4,4 mia. kr., hvilket er et fald på 6 procent i forhold til den samme periode i 2016. Faldet skyldes en lavere omsætning kombineret med øgede omkostninger i forbindelse med investeringer i produktionskapacitet såvel som i virksomhedens organisation for at understøtte højere forventninger til omsætning, som ikke er blevet realiseret.

- Vi er skuffede over den faldende omsætning i vores etablerede markeder og har igangsat initiativer for at håndtere situationen. Vi arbejder tæt sammen med vores partnere og er overbeviste om, at vi på længere sigt har potentialet til at nå endnu flere børn i vores veletablerede markeder i Europa og USA. Vi ser også store vækstmuligheder i voksende markeder, såsom Kina, siger formand for Lego-koncernens bestyrelse, Jørgen Vig Knudstorp.

Mindre og mere enkel organisation
Gennem de seneste fem år har Lego opbygget en stadig mere kompleks organisation for at understøtte tocifret global vækst. Jørgen Vig Knudstorp siger:

- Undervejs har vi tilføjet kompleksitet i organisationen, hvilket gør det sværere for os at vokse yderligere. Derfor har vi nu trykket på ”reset-knappen” for hele virksomheden. Det betyder, at vi bygger en mindre og mere enkel organisation, end vi har i dag, hvilket vil forenkle vores forretningsmodel og gøre os i stand til at nå flere børn. Det påvirker også vores omkostninger. Endelig omfatter vores ”reset” i nogle markeder, at vi rydder ud i varelagre på tværs af hele værdikæden. Arbejdet er allerede godt undervejs.

Den nye organisation skal øge Legos fokus på markeder og kunder i hele verden.

Som en konsekvens af planerne vurderer Lego, at den får behov for at reducere sin samlede globale arbejdsstyrke med cirka 8 procent. Dette vil påvirke cirka 1.400 stillinger – hovedparten før udgangen af 2017.  I dag beskæftiger Lego cirka 18.200 globalt. I Danmark, hvor der i dag er cirka 4.500 medarbejdere, ventes planerne at påvirke mellem 500 og 600 stillinger.

- Vi er meget kede af at skulle lave ændringer, der kan påvirke mange af vore medarbejderes liv. Alle Lego-kolleger er utroligt passionerede i deres arbejde hver eneste dag, og det er vi dybt taknemmelige for. Desværre er det bydende nødvendigt for os at træffe disse svære beslutninger, siger Jørgen Vig Knudstorp.

Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095