23948sdkhjf

Danskere vil teste førerløse biler i Göteborg

Autonomous Mobility håber at have de første biler på de svenske gader sidst på året.

1. juli trådte ny lovgivning i kraft i Sverige, så det nu er muligt at ansøge om at teste selvkørende køretøjer på almindelige veje. Det skriver Ny Teknik.

En af de første operatører til at gøre netop det kan blive danske Autonomous Mobility, der har søgt om tilladelse til at teste førerløse køretøjer i Göteborg i to omgange. Ansøgningen behandles lige nu af den svenske transportstyrelse.

At valget netop er faldet på Göteborg skyldes, at Autonomous Mobility indgår i projektet Shared Shuttle Service. I Göteborg-bydelen Chalmers Lindholmen vil der i forbindelse med store byggerier forsvinde flere hundreder parkeringspladser. I stedet skal bilisterne transporteres fra en mere afsidesliggende parkeringsplads.

Det vil Autonomous Mobility gøre med en førerløs bus fra franske Navya. Den skal shuttle hvert tiende minut med op til 15 passagerer.

- Vores ide handler først og fremmest om at forstå, hvordan autonome køretøjer fungerer. Vi vil ikke være busoperatør, men har en vision om at kunne tilbyde shuttle-tjenester i Sverige, Danmark og Norge, siger Jakob Münter, forretningsudvikler hos Autonomous Mobility til Ny Teknik.

Den danske virksomhed har ansøgt om at starte sit forsøg i Göteborg fra 1. november. De forventer også at kunne starte med lignende testkørsler i København inden årets udgang.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078