23948sdkhjf

Danske stålvirksomheder kan hente milliarder offshore

Markedet for havvindmøller vil stige eksplosivt i de kommende år. Det kan give ny medvind til den danske stålindustri.
I en ny rapport udgivet af EU-Kommissionen vurderes det, at energiproduktionen fra havvindmøller skal øges med 30 % årligt frem til 2020. De mange vindmøller kræver masser af stål, og det åbner for alvor et nyt marked for danske virksomheder.

- Stålvirksomhederne kan se ind i et meget lovende markedssegment, men det er et marked, der er konkurrence om at få en luns af – ikke mindst hvis afsætningen af stål til øvrige markedssegmenter udvikler sig svagt, siger branchedirektør i DI Energibranchen, Anders Stouge, til Børsen.

Danske virksomheder i front
DI-direktøren mener dog, at danske virksomheder har et forspring i forhold til konkurrenterne i og med, at en del har været aktive i segmentet siden pionerdagene. Dermed har de fået erfaringer, som konkurrenterne først skal til at gøre nu.

- Den barriere, som danske virksomheder kan bygge op mod konkurrenterne, er deres knowhow og kompetencer på området. Danske stålvirksomheder har fået det lange ben foran, men det bliver et marked, de kommer til at kæmpe om i fremtiden, udtaler Anders Stouge til Børsen.

Han nævner kvalitet som en altafgørende faktor på markedet og understreger derfor, at der vil blive stillet store krav til underleverandørerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101