23948sdkhjf

Vestjysk whisky-destilleri bygges af stål fra Give

Loop Architects har tegnet det banebrydende byggeri, som nu for alvor begynder at tage form.

I foråret stak Stauning Whisky spaden i jorden til et 4.000 kvadratmeter stort nybyggeri, der vil tredivedoble virksomhedens produktionskapacitet til 900.000 liter om året.

Byggeriet er nu så langt, at Give Stålspær i næste uge påbegynder leverancen af stålkonstruktioner. I alt 230 tons stålrammer skal der bruges til byggeriet, der opføres med Skjern-firmaet Hansen & Larsen som hovedentreprenør.

I samarbejde med Loop Architects og Midtconsult skaber Stauning Whisky et destilleri bestående af fem bygninger, hvor man gennem store glaspartier kan følge med i processen fra start til slut.

De nye bygninger er tegnet, så de passer til den gamle gård og falder ind i det omgivende landskab. Indvendigt danner rammernes bjælker og søjler åbne arbejdsdæk omkring destilleriets store tanke.

- Det er virkelig et spændende byggeri. Rammerne er meget detaljerede og har mange enkeltdele. For os er det en fornøjelse at se stålkonstruktionerne spille så stor en rolle i indretningen, siger Teil Bechmann fra Give Stålspær.

Stauning Whiskys nye byggeri forventes færdigt i 2018. Planen er på et senere tidspunkt at udvide med tapperi og lagerfunktioner ud fra den samme arkitektoniske tilgang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109