23948sdkhjf

DBI runder 80 år

DBI hed oprindeligt Dansk Bakelit Industri og har siden den spæde start tænkt i vækst og nye muligheder.

I 1937 begyndte Erik Hellstrøm Møller, som en af de første fabrikanter i Danmark, at bruge bakelit til fremstilling af nye produkter. ”Hvad kan materialet bruges til” var en grundlæggende drivkraft, og da der blev behov for at standardisere produkter til industrien, var entreprenøren klar til masseproduktion af blandt andet formstøbte kuglehåndtag.

I midten af 1950’erne blev bakelitten suppleret med termoplast, og det gav grobund for nye ideer. Behovet for at beskytte stadig mere følsomme industrielle komponenter voksede, og med DBI-dutten så de første beskyttelsesløsninger dagens lys. Grundstenen var dermed lagt til et globalt industrieventyr, og dippedutten blev betegnelsen for en helt ny produktkategori.

- En DBI-dut – det er en plastikhætte, der beskytter gevind på vand- og varmerør under transport. Oprindelsen til ordet stammer fra forkortelsen af navnet på en lille virksomhed på grænsen mellem Glostrup og Brøndbyøster – Dansk Bakelit Industri.

Standardisering stadig en del af kerneydelsen
I midten af 1970’erne tog næste generation fat, og med Claus Henningsen i spidsen startede et nyt kapitel i DBI-historien. Udsynet blev større, specialiseringen mere fokuseret, og der blev oprettet datterselskaber rundt om i Europa for at dække den stigende efterspørgsel.

I dag, hvor tredje generation for længst har taget over, leverer DBI avancerede beskyttelses-løsninger til alle de største bilproducenter og har datterselskaber spredt over hele verden. De formstøbte standard-komponenter er stadig en grundlæggende del af virksomhedens DNA, men rådgivning, knowhow og avanceret teknologi er en mindst ligeså vigtig del af de avancerede specialløsninger.

- Nysgerrighed og pionerånd har ligget som en grundlæggende præmis, siden min morfar startede den første lille produktion for 80 år siden. Vi ser stadig muligheder i stedet for problemer og finder i fællesskabet af ingeniører, designere og fagspecialister altid en løsning, siger Hans Hellstrøm Henningsen.

Udfordringer som løftestang for vækst
Sådan var det også i 2004, da DBI som de første i verden begyndte at producere partikelfrit i renrum til en stadig mere krævende bilindustris behov for effektiv beskyttelse under transport.

- At vi løser de udfordringer, vi får, har givet os en særstatus i industrien og betyder, at vi i dag bliver inviteret med rundt om direktionsbordet. Vi er med til at definere opgaven og får indsigt i forretningsgange og udfordringer allerede på et tidligt tidspunkt i processen, siger Hans Hellstrøm Henningsen.

DBI er klar til næste æra
En bil består af mange tusinde komponenter, der samlet i færdige moduler leveres fra leverandør til fabrik og monteres på få timer. Det er i denne proces, at DBI har udviklet et nyt forretningsområde, i første omgang med fokus på specialdesignede samlekomponenter til brændstoftanke og andre vitale dele.

Behovet fra industrien var standardiserede samlekomponenter, der kan blive i bilen i hele dens levetid, og denne løsning supplerer nu de standardiserede beskyttelsesløsninger, kaldet Protect, som DBI i dag er kendt for. Med Connect kan DBI håndtere en stadig mere krævende bilbranches efterspørgsel, og visionen er at udvikle Connect-tankegangen til bilens samlede univers.

Jubilæet bliver markeret sammen med samarbejdspartnere, nuværende og tidligere medarbejdere til en reception fredag den 25. august fra klokken 13.00–15.00 på Stationsvej 5, 4295 Stenlille.

Kilde: e

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093