23948sdkhjf

Skiold har fået lukket russisk hul

Andre markeder har kompenseret for et brat fald på det vigtige russiske marked.

Krisen i Rusland og Ukraine i 2014 ramte Skiold som en hammer. De to lande var Skiolds vigtigste marked, og i dag er omsætningen faldet markant i de to lande. Det skriver Jyllands-Posten.

Til gengæld har Skiold fundet andre markeder til at kompensere for faldet. Det er især sydøstasiatiske lande som Kina og Vietnam.

I Kina er man for eksempel lige nu ved at levere inventar til en gigantisk svinefarm til 38.000 søer og 1,1 mio. smågrise. Og netop vækstmarkeder som disse har Skiold store forventninger til i de kommende år.

- Markeder som Kina og Vietnam vil fortsat vokse, og vi vurderer løbende mulighederne i andre lande i samme region. Desuden er Australien også vigtigt. Vi skal være agile i den globale branche. Vi kom oprindelig som meget, meget fokuserede på Skandinavien ud i Vesteuropa – og derfra til øst samt Rusland. Nu er det så i høj grad Asien i kraft af det østeuropæiske kollaps. Vi holder fokus de kommende år på de eksisterende markeder og jagter ikke eksempelvis Nord- og Sydamerika. Resten af verden må vi vente med til senere, siger administrerende direktør Samuel Waldorph til Jyllands-Posten.

Skiold omsatte i 2016 for 602 mio. kr., hvilket var godt 100 mio. kr. bedre end året før. Overskuddet før skat steg samtidig med 76 procent til 44 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125