23948sdkhjf

Ordrerne strømmer ind hos fynsk svejserobotfirma

Inrotech har ordrebogen fuld af ordrer til værfter rundt i verden. Den fynske virksomhed har udvidet sin bemanding fra 10 til 22. For første gang i flere år er der overskud i regnskabet.

Odense-firmaet Inrotech udvikler og fremstiller svejserobotter blandt andet til skibsværfter, og det går rigtig godt.

Ordrerne er væltet ind det sidste halve år, så der nu er der ordrer for 24 mio. kr. i ordrebogen.

Det sker efter nogle år, hvor der har været begrænset efterspørgsel efter firmaets selvlærende svejserobotter.

- Vi har fået tre store ordrer til skibsværfter i Spanien, Kina og Skotland, og to ordrer til offshore-virksomheder, fortæller Inrotechs administrerende direktør, Gert Jørgensen.

Derfor er værkstederne i øjeblikket fulde af anlæg, som sættes op, skrues sammen og testes.

På bare et halvt år har virksomheden udvidet fra 10 ansatte til 22 ansatte. Der er ansat flere i produktionen, og flere til at udvikle software samt to nye sælgere.

Har udviklet ny linje
Det helt særlige ved Inrotechs teknologi er, at firmaets svejserobotter selv kan "se", hvor de skal svejse og kan gå i gang uden nogen yderligere instruktion.

Senest har Inrotech udvidet sin produktportefølje med en ny mikropanellinje. Den kan udføre svejsninger af mindre paneler til skibe.

Linjen er bygget op med to svejserobotter, der sidder på en stor tværgående bjælke, som kan køre hen over et emne og skanne det.

De tre ordrer til skibsværfter er inden for Inrotechs kerneområde. Firmaet er udsprunget fra Lindøværftet. Her var Flemming Jørgensen, bror til Gert Jørgensen og teknisk direktør, med til at udvikle nogle af de første svejserobotter.

- Nu rykker efterspørgslen også over i andre segmenter som offshore. Det skulle ikke undre mig, at det går hen og bliver det dominerende område for os, siger Gert Jørgensen.

Tredobling af omsætningen
Med rækken af nye ordrer har Inrotech også nået et økonomisk vendepunkt. Regnskabsåret, der sluttede 30. juni, gav en tredobling af omsætningen og bød på et overskud på godt 1 mio. kr. Det er det første overskud i flere år.

Inrotech regner med at kunne fortsætte de gode takter de næste år.

- Vi budgetterer med en fordobling af omsætningen næste år. Vi har allerede ordrer til halvdelen af årets budget, så det er ikke så dårligt, siger en underspillet Gert Jørgensen.

Selv om Inrotech har hyret mange nye medarbejdere, så har Gert Jørgensen ikke oplevet problemer med at rekruttere kvalificerede medarbejdere.

- Der er mange teknikere og håndværkere, der godt kan lide det, vi laver. De kan godt lide, at der er noget udvikling, og at de får nogle udfordringer. Så vi har godt kunnet få de folk, som vi har haft brug for. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093