23948sdkhjf

Mega-bøjer fra Østjylland til Kina

Dan Hill Plast har netop leveret en ordre lidt ud over det sædvanlige.

For fire år siden mødte Dan Hill Plast en kinesisk kunde på Danfish-messen i Aalborg. Kineserne forelskede sig i de bøjer, som Dan Hill Plast producerer under navnet Dan-Fender.

- De har i flere år købt vores daværende største bøje og forespurgte, om vi kunne lave en, der var fire gange så stor. Det krævede dog en del investeringer, så der blev lavet en aftale om, at de skulle afgive en ordre på 150 styk, før vi gik i gang, fortæller salgschef hos Dan-Fender, Thomas Lund.

Som sagt så gjort, og udviklingsarbejdet gik i gang hos Hornsyld-virksomheden. Resultatet er en bøje på 2,1 meter i højden og med en vægt på 69 kg, som er beregnet til storfiskeres trawl.

De indledende drøftelser begyndte for mere end 2½ år siden, og lige før sommerferien blev de første bøjer sendt afsted til Kina.

- Nu får de 60 styk ud, der så går på deres både, som skal afsted til sæsonfiskeri. Så venter vi på feedback til den sidste produktion, forklarer Thomas Lund, der forventer at kunne gå i gang med næste del af ordren i starten af næste år.

Selve bøjen er oppustelig og rotationsstøbt i blød PVC.

- Det vil sige, at så kan vi sende dem flade, og de bliver pustet op, når de kommer ud til Kina, hvor de bruger dem som opdrift til trawling i forbindelse med fiskeri, siger Thomas Lund.

- Der er flere ting, der har været udfordrende ved denne produktion. En ting er, at vi skal bruge en større form, men selve toppen af bøjen er jo heller ikke standard, så det har krævet et helt nyt sprøjtestøbeværktøj. Det største vi har haft hidtil er til 1 kg, og det her er på 4 kg. Og så har vi investeret i intern logistik for at kunne håndtere de her bøjer. De andre kan en person håndtere alene, men det kan man ikke med de her, lyder det fra Thomas Lund.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084