23948sdkhjf

UN Mobilkraner leverer specialfremstillet offshore-kran

Det maritime og polytekniske uddannelsescenter Martec i Frederikshavn har for nylig indviet en specialombygget HD-kran.

Den 28. juni holdt Martec officiel indvielse af deres nye kran: en Sennebogen 630 leveret af UN Mobilkraner. Det skriver den østjyske virksomhed i en pressemeddelelse.

Kranen er uddannelsescentrets tredje, stationære kran, men den første kran til decideret offshore-brug. Og den første af denne kaliber. Ud over bomlængden på godt 32 meter og en egenvægt på 28 ton er også kabinen større end normalt på denne type kraner og har plads til to personer – en kursist og en instruktør.

Med den nye kran er det Martecs forhåbning, at man snart vil kunne udbyde certificeringskurser til offshore-industrien, hvor der er stor efterspørgsel på skibsassistenter, som kan betjene både landbaserede og offshore kraner.

Opfylder internationale standarder
Martec udbyder alle typer maritime uddannelser i Danmark – lige fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser – samt en bred vifte af certifikatgivende kurser inden for blandt andet offshore- og vindenergi-sektoren.

– Det specielle ved den nye kran er, at den har skullet opfylde en række meget specifikke krav, fordi vores uddannelser, især inden for offshore, er certificeret af Opito, fortæller Børge Nielsen, teknisk chef ved Martec.

Opito er en international organisation for standardisering af færdigheder og kompetencer i olie- og gasbranchen. For at blive certificeret kursusudbyder skal også udstyret, der benyttes i træning og undervisning leve op til de krav, Opito stiller. Derfor har det været nødvendigt at få den nye kran specialfremstillet.

Specialfremstillet superkran
Martecs nye offshore-kran er udviklet og indkøbt gennem UN Mobilkraner og fremstillet på Sennebogen-fabrikken i Tyskland.

– Det har været en både udfordrende og utrolig spændende opgave for os, fordi der har været nogle meget specifikke krav, der skulle opfyldes. Vi er meget tilfredse med slutresultatet, som virkelig er en helt unik løsning – og som helt sikkert vil give de optimale betingelser for de studerende og kursisterne på Martec, lyder det fra UN Mobilkraners salgschef Jørgen Andersen.

Selv om opfyldelsen af de strenge Opito-standarder har betydet, at kranen både er blevet større end tiltænkt og overskred det oprindelige budget, er man også hos Martec begejstrede for seneste skud på kranstammen:

– Vi har talt med flere potentielle leverandører, men det var UN Kraner, der fandt den helt rigtige løsning. Det har været en lang proces, men vi er meget tilfredse med resultatet, som har været værd at vente på. Og vi glæder os til snart at kunne tilbyde vores kursister træning på en rigtig offshore-kran af højeste kvalitet, lyder det fra Børge Nielsen.

Den nye kran er indkøbt med støtte fra fonden Kattegat Silo og Den Danske Maritime Fond. En støtte, som ifølge Børge Nielsen har muliggjort indkøbet af en kran af denne kaliber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282