23948sdkhjf

AL-Lift indgår stor international aftale

Virksomheden AL-Lift i Lemvig, der producerer løfte- og håndteringsudstyr til primært industrien og byggeriet, har netop indgået en aftale med en af verdens førende forhandlere af møbler. 

Aftalen indebærer, at AL-Lift skal levere et vakuumløftesystem, der skal bruges til at stable op til 80 kg flade papkasser med møbler på paller, så medarbejderne slipper for at løfte dem manuelt, som de gør i dag. 

- Virksomheden havde en ergonomisk udfordring, som den skulle finde en løsning på. Derfor henvendte den sig til os for tre år siden og spurgte, om vi ville kunne løse opgaven på et af deres distributionscentre i Sydeuropa, fortæller Allan Laursen, indehaver af AL-Lift. 

AL-Lift udarbejdede derfor et forslag til en løsning og kom med et tilbud, men det er først nu, tre år senere, at aftalen er faldet på plads. 

- Det er en lang proces, for først skulle de afsøge markedet for leverandører og løsninger. Da de havde gjort det, blev vi kaldt til møde i Spanien, hvor vi drøftede mulighederne for et samarbejde og endte med at få en ordre på en prototype. Derefter gik vi i gang med udviklingen i samarbejde med deres arbejdsmiljø-sikkerhedschef, som kom til Danmark for at rådgive os under opbygningen, så vi kunne ramme det helt rigtigt første gang, fortæller Allan Laursen. 

Godkendt til hele verden
Da prototypen var færdig og sendt til Spanien, skulle 12 medlemmer af koncernens såkaldte Global Group indkaldes til en demonstration af det nye produkt. 

- Jeg var på forhånd informeret om, at hvis bare én af de 12 vendte tommelfingeren ned, så ville det hele blive droppet, men de var meget begejstrede, siger Allan Laursen. 

Efter mødet i Spanien skulle der laves yderligere nogle test af systemet, og der skulle foretages nogle tilretninger, men nu har AL-Lift fået meddelelse om, at produktet er godkendt til at kunne bruges i koncernens mange terminaler over hele verden. 

- Sagt på jysk kan det her gå hen og blive meget interessant. Deres amerikanske afdeling har allerede bestilt 12 vakuumanlæg, og de har 400 terminaler i verden, hvor behovet hvert sted er på mellem et og otte. Hvis det rigtigt kommer i gang, kan det blive enormt for os, siger Allan Laursen, som ikke lægger skjul på, at han er stolt over, at AL-Lift er blevet valgt til opgaven, efter at den store internationale koncern har screenet hele det globale marked for at finde den rigtige samarbejdspartner. 

- Jeg synes, det viser, at man ikke behøver at være en stor aktør på markedet for at komme ud i verden. Det kan også være jysk stædighed og ihærdighed, der gør det. Jeg tror, der er mange, der ville have givet op undervejs, fordi der er rigtig meget bøvl ved det, og det tager utrolig lang tid. Til gengæld skal der ikke mange af den her type ordrer til, før en lille virksomhed som vores har rigeligt at lave, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079