23948sdkhjf

Udvikler kraftværk på bunden af havet

Et testanlæg, der udnytter strømmene langs havbunden til energi, automatiseres og bygges nu i noget større skala af AW Energy og Metso.
Det var en dykker, der så en dør bevæge sig frem og tilbage i strømmen på bunden af havet, der kom på ideen med at udnytte strømmene langs havbunden til energi.

Siden har finske AW-Energy bygget et lille testanlæg. Nu vil selskabet Metso automatisere kraftværket, og sammen vil de to selskaber bygge et anlæg i langt større skala.

- Det er fantastisk, at Metso vil tage del i denne udfordring og udviklingen af denne nye form for vedvarende energi, siger John Liljelund fra AW Energy i en pressemeddelse.

Planerne er, at bygge et 300 kW demonstrationsanlæg i Peniche i Portugal i løbet af 2011. Den energi, der høstes fra anlægget, skal via et søkabel sendes ind til det portugisiske forsyningsnet.

Udfordrende opgave - udfordrende teknologi
AW Energy har udviklet og patenteret WaveRoller-teknologien, hvor paneler fæstet til havbunden på 10-20 meters dybde, udnytter strømmenes bevægelser langs havbunden til energi.

Nu skal systemet overvåges og anlæggets bevægelser og energi-høst kontrolleres og analyseres ved hjælp af et Metso DNA automatiseringssystem. Opgaven er udfordrende, da store dele af systemet skal placeres under vand.

- Et bølgeenergianlæg af denne type skal operere med størst mulig driftsikkerhed, da det er svært fremkommeligt i forbindelse med reparationer, siger AW Energys direktør John Liljelund.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141