23948sdkhjf

Gigantordre til Siemens Gamesa

Dong Energy har underskrevet en aftale med Siemens Gamesa for havmølleparken Borssele 1 og 2 i Holland.

Siemens Gamesa skal levere 94 styk 8 MW-møller til det hollandske Borssele-havmølleprojekt, som får en samlet kapacitet på 752 MW. 

- Arbejdet med Borssele 1 og 2 skrider planmæssigt fremad, og vi ser frem til at arbejde sammen med Siemens Gamesa og de øvrige leverandører. De bidrager alle med nyskabelser og omkostningsreduktioner, der gør det muligt at opføre de store havmølleparker, siger Anders Lindberg, senior vice president og ansvarlig for opførelsen af havmølleparker i Dong Energy.

Med en samlet kapacitet på 752 MW vil havmølleparken kunne dække cirka en million hollandske husstandes elforbrug.

- Indgåelsen af mølleaftalen er en vigtig milepæl for projektet og for Hollands omstilling til vedvarende energi. Det er desuden et vigtigt skridt på vejen til at reducere prisen på elektricitet fra vedvarende energi i Holland, siger Jasper Vis, country manager for Dong Energy Holland.

Borssele 1 og 2 forventes at være fuldt driftsklar inden udgangen af 2020.

Fakta om Borssele 1 og 2
  • Borssele 1 og 2 er ejet af Dong Energy og har en samlet kapacitet på 752 MW.
  • Havmølleparken vil blive placeret 22 kilometer fra kysten i den hollandske provins Zeeland, som har vanddybder på 14-38 meter.
  • Borssele 1 og 2 kommer til at dække et område på i alt 128,3 kvadratkilometer.
  • Den hollandske systemoperatør, TenneT, er ansvarlig for opførelse, drift og ejerskab af transformerstationerne og eksportkablet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205