23948sdkhjf

Rekordordre til Dansk Gummi Industri

Kolding-virksomheden har landet en ordre fra en af verdens førende vindmølleproducenter.

Ordren er den største enkeltordre i virksomhedens historie, men efter aftale med kunden kan Dansk Gummi Industri hverken oplyse navnet på kunden eller ordrens præcise størrelse.

- Vi har leveret til de toneangivende producenter i de sidste 25 år – både stort og småt. Vi har startet med at lave prototyperne til det her projekt, og da det kommer i produktion, ryger til det til Malaysia og bliver produceret. Til alt held er det noget makværk, de leverer, som ikke lever op til kvalitetskravene, og det smitter af på vingerne, fortæller Peter Thomsen, der er teknisk direktør hos Dansk Gummi Industri.

Han kunne derfor glæde sig over, at ordren røg retur til Kolding.

Det drejer sig om beskyttelse til transportudstyr, der skal transportere og håndtere møllevinger på op til 75 meter. Der er tale om nogle rillede plader på 800x500 mm, som klemmes ned på vingen for at holde den på plads. I alt skal Kolding-virksomheden bruge 30 tons rågummi over de kommende måneder.

Kunden har i samarbejde med Dansk Gummi Industri designet emnerne, så de kan bruges i alle typer klima fra Canada til Afrika. Valg af materiale har været helt afgørende, da det skal stå imod voldsomme vejrforhold.

Samtidig skal gummiet opfylde meget strenge friktionskrav og være 100 procent afsmitningsfrit, så man undgår at polere vingen inden montering.

Orden skal leveres i løbet af sommeren og efteråret 2017.

- Som det ser ud lige nu har vi arbejde helt hen til uge 23 næste år. Der vil dog nok blive noget omlægning af produktionen med videre, så vi kan få det igennem noget hurtigere, siger Peter Thomsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094