23948sdkhjf

Coloplast sejrer over Allerød-virksomhed i retten

En patenttvist mellem den danske medicokoncern Coloplast og en mindre, dansk producent er faldet ud til Coloplasts fordel med forbud og bøde til taberen.

Et juridisk slagsmål over urin-katetre mellem den store danske medicofabrikant Coloplast og en mindre, dansk virksomhed, MBH-Interntional, er faldet ud til Coloplasts fordel. Det skriver MedWatch.

Sagen blev afgjort i Sø- og Handelsretten fredag den 30. juni.

Den drejer sig om den serie af katetre, der går under navnet Qufora Onestep, som MBH-International sælger via medicogrossisten OneMed i Danmark. Derfor er OneMed også blevet inddraget i sagen. Coloplast mener, at Qufora Onestep-serien krænker dets patenter, og har derfor søgt at få et forbud mod salget af katetrene i Danmark.

Og det er lykkedes.

På trods af det positive udfald i dommen for Coloplast, så ønsker selskabet ikke at kommentere på de mere specifikke detaljer i dommen eller sagsforløbet. Men Coloplasts kommunikationschef, Dennis Kaysen, skriver dog i en email til MedWatch:

- Vi investerer i innovation og udvikler løbende produkter, der forbedrer livskvaliteten for brugere verden over. Vi er tilfredse med dagens afgørelse, da vi naturligvis forsvarer vores patenter.

MBH-International er heller ikke meddelsom. Til MedWatch siger selskabets kommunikationsrådgiver, Annette Houmann, at man tager dommen til efterretning, men ønsker ikke at kommentere sagen yderligere.

MedWatch skriver, at MBH-International og OneMed begge har modtaget et midlertidigt forbud mod at sælge Qufora Onestep-katetrene i Danmark, eller importere eller være i besiddelse af produkterne med det formål.

Derudover har MBH-International og OneMed også fået et påbud, som at meddele kunder, at man ikke længere har adgang til at indkøbe Qufora-katetret - på trods af tidligere aftaler. Selskaberne skal også tilbagekalde alle de leverancer af Qufora OneStep-katetre, som allerede er sket.

Sidst men ikke mindst skal MBH International betale 500.000 kr. i bøde til Coloplast.

OneMed skal betale 50.000 kr. til Coloplast i sagsomkostninger.

Originalartikel: http://medwatch.dk/secure/Medico___Rehab/article9696662.ece

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.392