23948sdkhjf

Udlandet skal sikre vækst hos vindmølle-underleverandører

Ifølge Vindmølleindustrien vil 40 procent af de danske leverandører udvide til udlandet for at bevare konkurrenceevnen.

Det danske vindmøllebrand har i mange år haft en særposition på det globale vindmøllemarked, men de senere år er nye lande begyndt at melde sig på banen.

Derfor må de danske underleverandører til vindmølleindustrien i gang med at sende ingeniørtropper afsted til de enkelte lande, hvis de ønsker at få del i de kapitalstrømme, der opstår som en del af udviklingen, samt bevare den den danske førerposition.

Det skriver Ingeniøren, der blandt andet har talt med brancheorganisationen Vindmølleindustrien.

Her forventer man, at omkring 40 procent af de danske leverandører vil udvide deres forretning i udlandet. Det skal blandt andet give lettere adgang til nye markeder, større kontrol over værdikæden og mulighed for at opnå ny viden, ny teknologi og patenter.

Ingeniøren har ligeledes talt med KK Wind Solutions, der er et af de firmaer, som er i gang med at udvide forretningen. Her regner man med at være dobbelt så stor som i dag i løbet af fire år.

- Det er nødvendigt, hvis vi vil bevare den danske vindindustris nuværende status og position. Basalt set er man som virksomhed ikke med i konkurrencen, hvis ikke man er til stede i det respektive land, siger chief technology officer i KK Wind Solutions, René Balle.

Ifølge Ingeniøren er det blandt andet spirende økonomier som Indien, Brasilien, adskillige stater i Mellemøsten og Afrika - herunder Kenya - som er begyndt at investere massivt i vindenergi. Dertil kommer den voksende konkurrence fra Kina, der ligeledes har øget sine investeringer i vedvarende energi.

Originalartikel: https://ing.dk/artikel/vindmolleindustriens-danske-underleverandorer-vokser-ud-verden-200334

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.423