23948sdkhjf

Rustek er blevet ISO-certificeret

Underleverandøren er blevet certificeret efter ISO 9001. Det skal gerne resultere i nye typer af kunder, fortæller indehaver Rene Ramsdahl.
For en lille måned siden lagde Rustek sidste hånd på ISO 9001-certificeringen. Dermed tilendebragte virksomheden en proces, der startede tilbage i 2009.

- Certificeringen har blandt andet betydet, at alle vores processer nu køres gennem et nyt EDB-system, og at vi har fået installeret terminaler i produktionen, så folkene hele tiden har adgang til de rigtige data, forklarer Rene Ramsdahl.

Skal minimere omkostninger
Han har gennem en årrække mærket, hvordan kvalitetskravene fra kunderne i blandt andet vindmølleindustrien stille og roligt er blevet øget, og med ISO 9001-certificeringen er det hele nu blevet formaliseret hos Rustek.

- Inden for netop vindmølleindustrien er der jo mange penge at spare ved at minimere antallet af fejl. Når først møllerne står ude på havet, er det jo dyrt at udbedre manglerne. Men også for os er der en fordel i at få alt til at køre i faste rammer. Det gælder også omkostninger. Jo mere vi kan minimere fejl, jo flere penge får vi i kassen, og det kommer også kunderne til gode i sidste ende, siger Rene Ramsdahl.

Han lægger da heller ikke skjul på, at ISO-certificeringen blandt andet skal være med til at fastholde underleverancerne til vindmølleindustrien, men derudover skal den også åbne nye muligheder.

Vil udvide kundekredsen
- Det er også et forsøg på at udvide kundesortimentet. Målet er at komme ind hos andre typer kunder, end dem vi har haft – blandt andet inden for militæret og andre steder, hvor der stilles højere krav, forklarer Rene Ramsdahl.

Derfor regner han også med at fortsætte arbejdet med kvalitetsstandarderne ud fra en forventning om, at kunderne vil skærpe kvalitetskravene yderligere i fremtiden.

- En af vores store kunder i vindmølleindustrien starter allerede nu nye projekter, hvor der er endnu højere krav end ISO 9001. Det bliver flere og flere krav for leverandørerne, konstaterer han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078