23948sdkhjf

Klumme: Design - Sådan kommer du i gang

For virksomheder i jern- og metalindustrien kan arbejde med design virke som et verdensfjernt og alt for risikabelt sats på et stadigt skærpet marked. Ikke desto mindre er det netop design, som kan være med til at skabe innovation og dermed differentiere en virksomhed i forhold til konkurrenterne. Men hvordan kommer man som virksomhed i gang, når man er på bar bund?
Klumme af Merete Brunander, Design- og Innovationsdirektør i Dansk Design Center

I Dansk Design Center oplever vi ofte, at virksomheder i metalbranchen har svært ved at komme i gang med design. Måske er de pressede økonomisk. Måske har de produceret de samme produkter gennem flere generationer og er styret af vanetænkning. Eller måske forbinder de arbejdet med design som et uoverskueligt og urealistisk projekt med fare for fejlinvesteringer.

Ofte handler det blot om modet til at tage skridtet og undersøge mulighederne inden for de faste rammer, man som virksomhed har at arbejde ud fra. I Dansk Design Center tilbyder vi gratis og uforpligtigende møder, hvor virksomheder kan få faglig sparring omkring de problemstillinger, et eventuelt designsats kan indebære, og hvordan man løser dem med konkurrencedygtige produkter og vækst som resultat.

Øget arbejdssikkerhed gennem design
Virksomheden Danilift er et eksempel på, hvordan bevidst arbejde med design og brugerdreven innovation resulterer i et langt bedre og mere sikkert produkt. Som en del af projektet ”7+7”, Dansk Design Centers forløb med en række jern- og metalvirksomheder, igangsatte Danilift arbejdet med at udvikle en bedre lift, som kunne skille sig positivt ud på markedet.

Danilift indgik et samarbejde med designvirksomheden Design Partners, hvor man først foretog analyser af liftarbejde og undersøgte arbejdsmiljøet. Her blev det hurtigt klart, at arbejdsmiljøet i lifte ofte er farligt og præget af meget lidt plads.

Derfor iværksatte Design Partners en designproces i samarbejde med Danilifts medarbejdere. Med udgangspunkt i medarbejdernes erfaringer omkring den nuværende lift og deres tanker om forbedringer skabte man herefter det nye produkt, D-box: en ydre kurv, der giver brugeren mere plads til at udføre sit arbejde uden at ændre på kurvens dimensioner.

D-box er nu færdigudviklet og introduceret på markedet, hvor kunderne har taget godt imod det. Således et eksempel på, hvordan et samarbejde med designere kan resultere i bedre og mere konkurrencedygtige produkter, som både tilfredsstiller brugerne og skiller sig ud blandt lignende produkter.

Få inspiration til at komme i gang med design
Dansk Design Center afholder løbende gratis én-til-én møder med virksomheder, der ønsker input til, hvordan design og innovation kan blive en del af produktudviklingen og forretningsstrategien.

Kontakt Anders Fanø, projektleder i Dansk Design Center for et designsparringsmøde på afa@ddc.dk eller tlf. 33693320 og få en afklaring af din virksomheds designpotentialer.

Kilde: Dansk Design Center - http://www.ddc.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125