23948sdkhjf

Europæiske værktøjsmaskiner sælges for 185 milliarder

2017 bliver et vækstår for produktionen af europæiske værktøjsmaskiner. Det forventer CECIMO - den europæiske værktøjsmaskinorganisation.

Når kalenderen siger nytår, er der blevet solgt værktøjsmaskiner for 185 mia. kr., som er produceret i Europa. Det vurderer den europæiske værktøjsmaskinorganisation CECIMO i en ny analyse. Forventningen er, at der i 2017 bliver solgt 4 procent flere værktøjsmaskiner end året før. Langt størstedelen bliver sendt ud i den europæiske industri, hvor der forventes at blive solgt for 134 mia. kr. værktøjsmaskiner. 

- Digitalisering og høje kvalitetsstandarder er med til at gøre den europæiske værktøjsmaskinindustri mere attraktiv på de udenlandske eksportmarkeder, siger Frank Brinken, formand for CECIMO's økonomiske kommite og næstformand i Starrag Holding AG. 

Kombinationen af en bedre økonomi i industrien og en hastigt voksende behov for digitalisering gør, at mange industrivirksomheder investerer i nye værktøjsmaskiner i disse år. 

Bekymret for lovgivning

Flere og flere værktøjsmaskiner er digitale og datadrevne for at hæve produktiviteten. Men de store datamængder risikerer at miste værdi, hvis EU indfører striks datalovgivning.

- Vi vil gerne huske beslutningstagerne på, at industrielle data afspejler processer, produkter og systemer der er kontekst-følsomme og ofte indeholder forretningshemmeligheder. Målet må være ikke at implementere nye umodne regler, men i stedet øge vores virksomheders tekniske og organisatoriske kapaciteter. Sammen med de politiske beslutningstagere vil skabe en fælles forståelse der passer til den digitale æra, siger Filip Geerts, direktør i CECIMO.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25