23948sdkhjf

Plastsortering på Distortion floppede

Den københavnske gadefest havde søsat frasortering af blød plast. Men manglende infrastruktur satte en kæp i hjulet for projektet.

For første gang i år havde arrangørerne bag Distortion igangsat et projekt, hvor blød plast fra festens barområde skulle frasorteres det øvrige restaffald. Sorteringen skulle foregå på Distortion Ø på Refshaleøen i København.

Men her på den anden side af gadefesten og oprydningsarbejdet må områdechef for Distortions renhold konkludere, at plastsorteringen ikke gik som forventet.

- Sorteringen af plast floppede. Selvom vi havde opstillet en container til formålet, var vores folk i barerne simpelthen ikke nok opmærksomme på at få sorteret plasten fra, siger Oskar Olesen.

Haltende infrastruktur
Oskar Olesen nævner en stribe årsager til, at projektet ikke kom tilfredsstillende i mål.

- Det handler i høj grad om infrastruktur. Containeren til plast var placeret cirka 100 meter væk fra selve barområdet, og vi kunne se ved oprydningen, at personalet ikke var gået over med den frasorterede plast og derfor helt havde droppet at tage det fra, siger Oskar Olesen.

Han uddyber, at det ikke var mangel på velvilje fra barpersonalet, men det det i sidste ende bliver et spørgsmål om praktiske detaljer og logistik.

- Inden Distortion gik i gang, orienterede vi alle i barerne om, hvad og hvordan de skulle sortere. Alle virkede meget engagerede, både fordi der var penge at hente for gadefesten, men også fordi det er godt for miljøet at få plasten sorteret fra. Men da det kom til stykket, og der var mennesker over alt og et arbejde at passe, så kunne vi se, at plastsorteringen ikke var det, der blev prioriteret, siger Oskar Olesen.

Udfordret af området
Til forskel fra traditionelle festivaler, der typisk foregår på et afmærket område uden for byen, foregår Distortion midt i de københavnske gader. Det giver udfordringer i forhold til forberedelse af fx opsætning af containere til affald.

- Distortion er en fest i det åbne gadebillede, og derfor er det svært for os at styre, hvor affaldet havner henne. Transporten af containere til og fra området er også udfordret af, at vi skal stille op i områder, hvor beboere har deres daglige gang. Vi har ikke samme ro til at skabe infrastrukturen, som hvis vores fest var hegnet ind, forklarer Oskar Olesen.

Har lært noget
På nuværende tidspunkt er det for tidligt at sige, om Distortion forsøger sig med plastsortering igen til næste år.

- Det går kun en vej med udviklingen af grønne indsatsområder, så jeg kan forestille mig, at vi følger med i et eller andet omfang. Men mere præcist har vi ikke fået talt om det endnu, siger Oskar Olesen.

Han fortæller, at de trods den tvivlsomme sorteringssucces lært en masse af årets Distortion hvad angår plastsortering.

- Det er vigtigt, at containerne til plast kommer tættere på barområdet, så det bliver nemmere at komme af med plasten i nuet. Og så er det værd at overveje, om der skal være mennesker dedikeret til at hjælpe barerne med transporten af plasten hen til containeren, siger Oskar Olesen.

Fakta om Distortion

  • Årets Distortion forløb fra 31. maj til 4. juni.
  • Festen foregik én dag på Nørrebro, én dag på Vesterbro og to dage på Refshaleøen i København.
  • I følge arrangørerne deltog cirka 100.000 i festiighederne.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.924