23948sdkhjf

Skiold leverer komplet renselinje til frøproducent

Græsfrøproducenten Royal Barenbrug Group (Barenbrug) oplever stor efterspørgsel på særlige arter af græsfrø, der produceres på virksomhedens fabrik i Tinglev.

Det betyder, at den nuværende produktionskapacitet på 3 tons i timen skal fordobles til 6 tons i timen, hvorfor Barenbrug har investeret i en ny produktionslinje fra Skiold Damas i Sæby.

- Vi har leveret en komplet rense- og sorterings-linje til deres græsfrø. Vi har også leveret afsækning og et PC kontrol-system til at styre hele processen med, oplyser Skiold Damas.

Skiold Damas er allerede i gang med at levere de første maskiner og regner med at være færdige med opgaven i Tinglev senere på året.

Græsfrø en delikat vare
Der er mange græsfrøarter i verden, cirka 8.000, og sortering af netop græsfrø er en meget delikat proces.

Græsfrø er meget små, og det er kompliceret proces at rense og sortere dem. Der skal derfor tages særlige forbehold, når man arbejder med græsfrø, da ukorrekt sortering kan gå ud over spireevnen.

Det har stillet store krav til leverandøren af anlægget, men Skiold Damas har prøvet det før og har derfor leveret noget nær en standardvare til denne komplicerede proces.

- Vi valgte Skiold Damas til udvidelsen i Tinglev, da vi er meget tilfredse med kvaliteten og servicen af vores nuværende Skiold Damas-produktionslinje, siger Marcel Wolbrink, chef for Barenbrug Supply Chain Management og tilføjer:

- En anden grund til, at vi valgte Damas, er også på grund af deres store erfaring med græsfrørensning, slutter Mr. Wolbrink.

Der produceres årligt 7-8000 tons frø på fabrikken i Tinglev.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079