23948sdkhjf

Danske Muehlhan bygger fabrik i Skotland

Sammen med Skykon Tower Solutions investerer Muehlhan flere hundrede millioner kroner i faciliteter i Skotland til produktion og overfladebehandling af tårnsektioner.
Den danske afdeling af den internationale Muehlhan-koncern indvier ved årsskiftet et nybygget og topmoderne produktionsanlæg i Machrihanish umiddelbart vest for byen Campbeltown på den sydlige del af halvøen Kintyre i det vestlige Skotland.

Den nye fabrik til sandblæsning, metallisering og maling af sektioner til vindmølletårne svarer til de to anlæg, som Muehlhan driver i Herning og Give i Danmark. Der er tale om nogle af verdens største og mest automatiserede anlæg til overfladebehandling af tårnsektioner til vindmøller.

Er i sving i Skotland
Den danske producent af vindmølletårne, Skykon Tower Solutions, bygger ny fabrik i umiddelbar forbindelse med Muehlhans nye anlæg. Den samlede investering løber op i flere hundrede millioner kroner.

Allerede nu er Muehlhan i fuldt sving i Machrihanish med at male vindmølletårne for Skykon, som har etableret sig i midlertidige faciliteter, der tidligere var en del af den militære flyvebase, RAF Machrihanish. Her etablerede Vestas i 2002 en fabrik.

Sidste år solgte Vestas fabrikken til Skykon, som overtog de cirka 150 medarbejdere og blandt andet har sikret sig en ordre på 152 tårne til vindmølleparken Clyde Wind Farm nær Abington i South Lankarshire i Skotland. Fabrikken producerer netop nu tårne for Siemens samt til spanske Gamesa.

Havn og veje udvides
Salgsdirektør Vandad Pachai, Muehlhan A/S, siger om perspektivet for investeringen i den nye fabrik i Skotland:

- Vi går i land i Skotland hånd i hånd med Skykon, som vi i forvejen samarbejder med i Danmark. Anlægget i Machrihanish ligger små ti kilometer fra havnen i Campbeltown, hvorfra de færdigmalede tårnsektioner kan udskibes. Den skotske lokalregering er inde i billedet med støtte til en udvidelse af havnen og forbedring af vejnettet fra fabrikken til havneområdet, sådan at både produktionsanlægget og infrastrukturen er forberedt til at håndtere de meget store tårnsektioner, som vi forventer at skulle arbejde med fremover.

Principielt kan tårnsektionerne udskibes til hvor som helst i verden. Men mange af de tårnsektioner, som produceres og overfladebehandles i Machrihanish, vil blive opstillet på land eller til søs i og omkring Skotland i de kommende år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.211