23948sdkhjf

Kinesere vil indtage vindmølleindustrien

Kinesiske vindmøllefabrikanter arbejder intensivt på at tage kampen op med de etablerede producenter som Vestas og Siemens Wind Power.
Dagbladet Børsen har mødt en stribe af kinesiske udfordrere, der knokler for at blive klar til et samlet angreb på den etablerede vindmølleindustri.

- Vestas, Siemens Wind Power og GE Wind er for dyre, og de er for langsomme. Priserne på vindkraft skal ned, og her kommer vi ind i billedet, siger Li Shixiong, øverste salgsansvarlige for den kinesiske vindmøllefabrikant United Power, der udspringer af et stort energiselskab, til Børsen.

I top ti om fem år
Han mener at have en vindmølle klar på niveau med Vestas om fem år. Samme store ambitioner har Shanghai Electric Windpower Equipment.

- Om tre til fem år er vi i den globale topti blandt vindmøllefabrikanter, siger Wang Yunyi, direktør for vindselskabets internationale forretninger, til Børsen.

Selskabet Swiss Electric, der er et joint venture mellem en kinesisk fabrikant og en schweizisk investor, arbejder på en stor satsning på egenudvikling af teknologi samt af at få hul på markederne uden for Kina.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158