23948sdkhjf

Grundfos-datter solgt til tyskere

Udviklingsselskabet Grundfos NoNox A/S overtages af den tyske udstødningsgigant Emitec, der ejes af Continental og GKN.
Grundfos NoNox har specialiseret sig i at fjerne NOx-partikler fra dieselmotorernes udstødning ved hjælp af en doseringspumpe, der ganske nøjagtigt doserer stoffet urea ind i udstødningssystemet og derved fjerner størstedelen af de farlige NOx-partikler til gavn for miljø og sundhed.

- Vi er meget glade for, at en af vores nyskabende innovationer nu får endnu bedre levevilkår og udviklingsmuligheder hos Emitec. Det er bedre for teknologien og miljøet, at vores NoNOx-teknologi nu lever videre inden for den branche, hvor den hører til. Vi er stolte over på den måde at have skabt en bæredygtig løsning til autobranchen, der med den kan gøre endnu mere for miljøet, siger Grundfos’ koncernchef Carsten Bjerg om aftalen.

Fortsætter innovationen
- Og vi kan konstatere, at investeringer i radikal innovation betaler sig. Det startede som en skæv idé, der nu er blevet så flyvefærdig, at anerkendte virksomheder ønsker at gøre brug af den. Det bestyrker os i vores tro på, at vi gennem radikal innovation kan udvikle nye banebrydende produkter og teknologier, der kan bruges i nye sammenhænge. Så vi fortsætter i samme spor og intensiverer vores arbejde med innovation. Der kommer flere nye innovative løsninger fra Grundfos!, bebuder Carsten Bjerg.

Grundfos tog de første skridt med denne teknologi i 2002, og siden har Grundfos NoNOx i samarbejde med store kunder i branchen videreudviklet teknologien til de konkurrencedygtige løsninger, der sælges i dag til dieselmotor- og lastbilsproducenter.

Eksempelvis var flere af busserne under de olympiske lege i Beijing i Kina i 2008 udstyret med NoNOx-teknologien for at minimere luftforurening og smog. Alle 72 medarbejdere i Grundfos NoNOx A/S i Danmark, Kina og Frankrig fortsætter hos Emitec.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093