23948sdkhjf

Det sker: OWIB samler vindmølleindustrien

Verdens største netværksarrangement for den internationale offshore vindmølleindustri arrangeres 17. november i Danmark.
Til november samles danske og udenlandske virksomheder inden for design, produktion, opsætning og drift af havvindmøller til OWIB – Offshore Wind International Business2Business Event for at drøfte samarbejdsmuligheder på kommende havvindmølleprojekter.

OWIB arrangeres af det danske viden- og innovationscenter Offshore Center Danmark den 17. november i offshorebyen Esbjerg og er en årlig event, hvor operatører, producenter og leverandører, energiselskaber og rådgivere kan mødes med udvalgte virksomheder eller internationale brancheorganisationer med henblik på at drøfte fremtidige projekter, udveksle erfaringer eller søge nye leverandører. Ved sidste års event holdt 60 deltagere fra seks nationer over 200 møder i løbet af en dag - koordineret af Offshore Center Danmark på baggrund af deltagernes ønsker om, hvem de gerne ville mødes med.

- Vindmølleindustrien oplever en voldsom vækst i disse år, og langt størstedelen af vindmølleparkerne placeres i dag på havet. Med vores business-event giver vi alle aktører på markedet muligheden for at mødes med potentielle partnere, rådgivere og kunder under uformelle forhold for at drøfte alt fra konkrete projekter til mere overordnede samarbejdsaftaler, siger manager Renewables Morten Holmager, Offshore Center Danmark.

- Tendensen inden for offshore vind projekter er, at de bliver større og større og samtidig etableres under mere krævende forhold end de hidtidige projekter, så der er behov for at indgå samarbejde på tværs af landegrænserne for at optimere arbejdet, fortsætter Morten Holmager.

Det er fjerde år, Offshore Center Danmark inviterer til business event, og ved sidste års event førte adskillige møder til konkrete samarbejdsaftaler. OWIB har således udviklet sig til et europæisk samlingssted for offshoreindustrien. Blandt andre energiselskaberne DONG Energy og Vattenfall samt vindmølleproducenter Vestas og Siemens Wind Power har meldt sig til OWIB, og der er gode muligheder for leverandører og branchefolk at møde nogle af de største aktører inden for europæiske havvindmølleprojekter.

- OWIB er hverken en konference eller en messe, det er et unikt netværksarrangement, hvor vi giver branchen en oplagt mulighed for på en enkelt dag at træffe potentielle leverandører, kunder og samarbejdspartnere og præsentere sin virksomhed eller produktnyheder. Efterfølgende har deltagerne mulighed for at aftale mere formelle møder med udvalgte kunder eller samarbejdspartnere. Ved traditionelle konferencer og messer kan det ofte være svært at få talt med de rigtige personer, men på OWIB planlægger vi deltagernes møder på forhånd og sikrer på den måde, at de får tid sammen med de personer, de har interesse i at tale med, siger Morten Holmager.

OWIB 2010 markedsføres i hele Europa samt USA, og Morten Holmager håber på samme positive respons fra deltagerne som ved sidste event, hvor en af deltagerne opsummerede sin deltagelse således:

- Vi spøgte med, at OWIB er en slags speeddating for vindmøllebranchen, men det er meget værdifuldt at møde så mange mennesker fra branchen på så kort tid.

Tilmelding til Offshore Wind International Business2Business Event samt yderligere oplysninger om arrangementet på http://www.owib.dk . Tilmeldingsfrist 16. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094