23948sdkhjf

Råvarekommentar: Kortsigtet behovsafdækning – Lavt udbud af skrot

Skrotråvaremarkedet er fortsat præget af kortsigtet behovsafdækning og lavt udbud af skrot. De samlede lagre hos stål- og smelteværker er små, og der købes kun ind til planlagt produktion.
Lagrenes buffermekanismer, der tidligere har kunnet absorbere prisfluktuationer og spekulationer er reduceret, og markedet er derfor præget af spothandler. Det er derfor svært at forudsige priserne, men de fleste indikationer peger på fald eller maksimalt uændrede priser.

USA og Europa: Stigende efterspørgsel og jernpriser på vej op
Den europæiske og amerikanske sommerperiode er overstået. Værkerne har suppleret lagrene, og efterspørgslen har været stigende. Prisen på jernskrot er fulgt med op i august måned.

I det sydøstlige USA, som er eksportcenter for skrot til blandt andet Tyrkiet, er priserne steget i niveau op til 40 dollars. Mens det nordlige USA, med den tunge industri, er noget mere moderat og nærmest har kørt fladt de seneste uger.

De spanske værker er retur efter ferie, og der er konstateret en stigende efterspørgsel. De tyrkiske værker har, trods Ramadanen, haft bøgerne åbnet og købt en del importlaster - mest af alt af frygt for fortsat stigende priser.

Asien: Svingende udvikling i efterspørgsel og pris
Det asiatiske marked har også reageret med prisstigninger, men primo september er dette afløst af vigende priser og efterspørgsel. Priserne er nu faldende.

Prisstigninger i august båret af overefterspørgsel på skrotråvarer
Det er en generel vurdering, at august måneds prisstigning er båret frem af en overefterspørgsel efter skrotråvarer. Der er ikke sket markante stigninger i salg af nye stålprodukter.

Samtidig er skrotpriserne steget mere end prisen på billets og iron ore, hvilket indikerer, at der er skabt en ubalance. Der forventes vigende priser og en lidt lavere efterspørgsel i den kommende periode, når lagrene hos stålværkerne er suppleret op.

Kilde: H.J. Hansen Genvindingsindustri - http://www.hjhansen.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078