23948sdkhjf

Er automation løsningen for danske SMV’er?

Konkurrencen truer fra Asien, men hvordan skal de danske virksomheder forholde sig til det?
Mange har udråbt automation som løsningen på en del af problemerne i den danske industri, men Palle Christoffersen, nuværende senior mananger hos Arla Foods Global Lean Management og tidligere konsulent hos Teknologisk Institut, er ikke nødvendigvis enig.

- Hvorfor er det ikke alle, der kan få større lønsomhed ved automatisering? Det kræver store seriestørrelser, forklarede han på den nyligt afsluttede Automatik 2010-messe, der bød på en konference under titlen ”Fremtidens store udfordringer inden for automation”.

Danske SMV’er er stærke
Generelt mener Palle Christoffersen ikke, at Danmark er egnet til serieproduktion, og det skal de små og mellemstore virksomheder også acceptere ved at tage den innovative udfordring op.

- Mellemstore virksomheder har frygtelig travlt. De har nogle styrker, men de udnytter dem ikke. De får ikke rigtig lavet noget udvikling. Og det er endnu værre i de små virksomheder. Udvikling er ikke kun for universitetsfolk. Der står mange ude i de danske virksomheder, der har stor viden, forklarede Palle Christoffersen.

Han fremhævede i den forbindelse en række styrker hos SMV’erne, som netop kan gøre dem konkurrencedygtige i det globale samfund:
- Fleksibilitet
- Hurtighed
- Færre beslutningslag
- Tværorganisatorisk
- Multifleksible medarbejdere
- Optimalt udviklingsmiljø

Næste skridt
SMV’erne er vigtige for den danske vækst, understregede Palle Christoffersen, men mange af dem tænker ikke over, hvad de skal leve af i fremtiden. Derfor er det vigtigt, at de får gang i produktudviklingen.

I den forbindelse gav han en række råd til, hvordan virksomheden tackler konkurrencen fra Østen:
- Tag dig tid til at skabe tid
- Overvej mulighederne
- Lav en strategi
- Udnyt styrken i din virksomhed
- Skab partnerskaber og alliancer
- Søg viden
- Udvikling og innovation
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078