23948sdkhjf

Grundfos tilbage på 2008-niveau

Første halvår viser, at pumpegiganten har stigende omsætning og indtjening, og at koncernen er gældfri.
Grundfos-koncernens halvårsresultat for 2010 viser, at virksomheden nu er tilbage på samme omsætning som i rekordåret 2008. Omsætningen er på 9,2 mia. kr. og indtjeningen på 779 mio. kr.

- Vi blev som mange andre ramt af finanskrisen i 2009, og vi tabte omsætning. Det lykkedes os at sikre os et overskud alligevel. Hjulene snurrer lige så stille igen rundt om i verden, men vi er opmærksomme på, at der kan være tale om en midlertidig optur. Derfor garderer vi os, så vi er stærke til at modstå en ny nedgang i verdensøkonomien, hvis den skulle komme. Samtidig giver det os muskler til at skabe endnu mere forretning. Derfor sætter vi fart på vores produktudvikling, så vi kan introducere nye innovative løsninger i løbet af kort tid, siger koncernchef Carsten Bjerg.

Fastholder stram omkostningsstyring
Omsætningen på 9,2 mia. kr. er en forøgelse på 12 % i forhold til første halvår af 2009. I den samme periode sidste år faldt omsætningen med hele 11 %. Der har været omsætningsfremgang i alle salgsregioner. De mest markante fremgange ses i Indien, Rusland og Kina. I Kina opleves lige nu en vækst på hele 40 %.

Halvårets resultat før skat er på 779 mio. kr. Det svarer til 8,5 % af omsætningen. I 2009 havde man et overskud på 87 mio. kr. svarende til 1,1 % af omsætningen.

Den stramme omkostningsstyring, der blev iværksat i 2009, er fastholdt i 2010. Koncernens planer for 2010 indeholder samtidig nye strategiske tiltag, som skal sikre koncernens langsigtede konkurrenceevne.

Gælden er væk
Væksten og omkostningsstyringen i første halvår betyder, at Grundfos nu reelt er gældfri, da virksomheden nemt kunne betale alle lån ud og stadig have penge til overs til investeringer i fremtiden.

- Det er vi glade for, da det betyder, at vi er herrer i eget hus og nu er i en situation, hvor vi ikke skal søge finansiering til nye aktiviteter eksternt. Den selvstændighed og uafhængighed har vi det godt med. Vores ambition om at blive styrket af krisen er mere end indfriet. Vi kan samtidig konstatere, at vi erobrer markedsandele, og vi glæder os over, at vi dermed har bidraget til større bæredygtighed gennem installation af endnu flere energirigtige pumper, forklarer Carsten Bjerg.

Koncernens rentebærende nettogæld var ved indgangen til 2010 på beskedne 62 mio. kr. efter en reduktion på 2,1 mia. kr. i løbet af 2009. Efter udgangen af første halvår er det koncernledelsens vurdering, at salgsudviklingen og resultatet i andet halvår mindst vil blive på niveau med første halvår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094