23948sdkhjf

Markant færre Gazelle-virksomheder

Antallet af vækstvirksomheder i den årlige Gazelle-kåring er faldet fra 2.143 til 1.051.
Krisen har sat et kraftigt aftryk på den såkaldte gazelle-undersøgelse, som Greens Analyseinstitut hvert år foretager for dagbladet Børsen. Avisen skriver således mandag, at antallet af gazeller på bare et år er faldet fra 2.143 til 1.051. Det er det største fald i de 16 år, hvor Greens har foretaget undersøgelsen:

- Vi var helt sikre på, at antallet af vækstvirksomheder ville falde i 2009; ikke mindst inden for bygge og anlæg og inden for industrien. Vi kan håbe, at vi nu ser bunden, og de tal, vi ser nu, vil være de værste, siger Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, som dog vælger at anlægge en optimistisk vinkel på tallene.

Færre industrigazeller end nogensinde
- Det er trods alt positivt, at antallet af gazeller stadig er lidt over niveauet fra før, højkonjunkturen udløste et meget voldsom stigning i gazelle-virksomhederne, bemærker han.

Ifølge Børsen vidner årets gazelle-undersøgelse om en tydelig industrikrise.

Antallet af industrigazeller er på det laveste niveau nogensinde, og den udvikling medfører, at forekomsten af gazeller især tynder ud i Nordjylland, Sjælland og Syddanmark, hvor industri og byggeri udgør en større andel af erhvervslivet end i hovedstadsområdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078