23948sdkhjf

Unimerco ude af krisen

Pilen peger opad hos Unimerco, der ser ud til at skifte sidste års underskud på 54 mio. kr. ud med det bedste resultat i virksomhedens historie.
Regnskabsåret slutter den 1. oktober, og ifølge dagbladet Børsen forventer Unimerco at præsentere et overskud på 36 mio. kroner:

- Vi forventer at lave det bedste resultat i firmaets historie i det nye regnskabsår, og det skyldes, at vi forstår at løfte i flok, og at der er forståelse for de nødvendige tiltag, siger adm. direktør Kenneth Iversen til avisen.

Han peger på Unimercos struktur, med 100 % ejerskab hos medarbejderne, som en afgørende faktor for den vellykkede turnaround.

Svært at fyre folk
Unimerco blev hårdt ramt af krisen i 2009, hvilket medførte en reduktion af medarbejderstaben på 100 mand. Heraf blev de 60 blev fyret, mens 40 enten sagde op eller gik på pension.

De tilbageværende medarbejdere gik alle 10 % ned i løn og 15 % ned i arbejdstid, og i alt lykkedes det at skære 100 mio. kroner af omkostningerne.

For Kenneth Iversen var det en svær beslutning at fyre de 60 ansatte, for det var første gang, at virksomheden skulle massefyre.

Processen blev dog gjort nemmere af, at Unimerco købte de fyredes aktier i virksomheden til fuld pris, og de kunne dermed alle forlade fabrikken med en check på mellem ½ og 1 mio. kroner:

- Med deres opsparing i hånden er de betydeligt mindre ramt på selvtilliden, når de skal ud og søge job, siger Kenneth Iversen.

De sidste 40, der har forladt Unimerco, har i øvrigt alle beholdt deres aktier, og dermed har virksomheden for første gang eksterne aktionærer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094