23948sdkhjf

Milliardoverskud hos Lego

Legetøjsproducenten melder om tocifret vækst på alle markeder.
Nettoomsætningen i første halvår blev 5,863 mia. kr. mod 4,374 mia. kr. i første halvår 2009 svarende til en vækst på 34 %.

Alle koncernens markeder har oplevet tocifret omsætningsvækst i årets første seks måneder med særligt høje vækstrater på fokusmarkederne USA og Østeuropa. Dermed voksede Legos markedsandel til ca. 5 % globalt.

Tilfredshed med resultaterne
Resultatet før skat blev 1,559 mia. kr. mod 927 mio. kr. i første halvår 2009. Den stærke forbedring af resultatet skyldes først og fremmest den kraftige salgsvækst, og dertil kommer, at omkostningerne fortsat holdes i ave.

- Resultatet for første halvår er meget tilfredsstillende på såvel de finansielle som de ikke-finansielle områder, og vi glæder os over, at alle vores markeder oplever en stærk vækst. Vi er på vej ind i højsæsonen, idet størsteparten af legetøjssalget sker i andet halvår, hvor vi blandt andet sender helt nye Harry Potter produkter på markedet, siger administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, og fortsætter:

- Samtidig kommer vores nye, store digitale produktlancering i oktober. Det er Lego Universe, som er et onlinespil, hvor uendeligt mange børn kan lege, spille og bygge sammen på tværs af grænser. Det er derfor endnu for tidligt at komme med konkrete bud på årets samlede resultat, men baseret på årets hidtidige resultater har vi fortsat meget positive forventninger.
Læs mere om: Lego
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095