23948sdkhjf

Kinesisk stål til chokpriser

Nye supereffektive stålværker i Kina forventes at kunne levere stål, der er 100 dollars billigere pr. ton.
Peter Marcus fra det britiskbaserede konsulentfirma World Steel Dynamic har i en rapport om udviklingen i den kinesiske stålindustri for nylig sagt, at der vil kunne spares 100 US-dollars pr. tons ved køb af kinesisk stål. Leverandøren kunne være det nye kinesiske industriselskab Fosum Group, der ledes af den 35-årige Liang Xinjum.

Mr. Liang har overfor Financial Times givet udtryk for at selskabets strategi er at blive Kinas førende low cost stålproducent. Fosum Group har foruden stål, interesser i bilproduktion, bioteknologi og medieindustrien og er overraskende nok, på kun 5 år, blevet Kinas femte største stålproducent, uden nogen fortid i branchen.

I år har Fosum Group købt en statsejet stålmine i Nanjing og er i færd med at opbygge et nyt stålværk i kystbyen Ningbo, der sammen med et stålværk i det nordlige Kina skal give en årlig produktion på 18 til 20 millioner tons stål i 2005.

Stålværket i Ningbo vil med kun 4500 ansatte kunne producere seks millioner tons stål årligt og formodentlig blive det mest effektive stålværk i verden.

Hos World Steel Dynamic har man beregnet at kinesiske stålværker kan bygges 60 procent billigere end i resten af verden. Men derudover kun på den halve tid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065