23948sdkhjf

Et nyt syn på metalfaget

Far og søn løser virksomhedens rekrutteringsproblemer ved at opsøge de unge, hvor de færdes.
Metalfagene har i disse år svært ved at tiltrække unge. De unge tror, at "metal" betyder osende og mørke produktionshaller. Derfor tager dir. Bo R. Ulsøe ud på skoler for at fortælle om det virkelige liv i en moderne produktionsvirksomhed. Resultaterne er positive.

Produktionshallerne er lyse og luftige, maskinerne er topmoderne og avancerede, og overalt er der pænt og rent. Det er kort sagt ikke støvede, snuskede og mørke haller, der møder medarbejderne på B. Rustfrit Stål A/S i Horsens. Men mange unge tror, at det hænger sådan sammen i metalindustrien: støvet, snavset og lugten. Derfor er virksomhedens besøg på de lokale skoler et vigtigt instrument i kampen for at tiltrække de bedste unge.

- Jeg oplevede, at det blev sværere og sværere at få de dygtige unge til at gå i lære hos os. Samtidig fandt jeg ud af, at det hang sammen med deres opfattelse af dagligdagen på en virksomhed som vores. Og med det syn på sagen, kunne jeg godt forstå, at de unge ikke lod sig friste. Jeg var heller ikke gået i lære, hvis det stod så skidt til, men det gør det heldigvis ikke, siger Bo Ulsøe med et smil. Han leder i dag familievirksomheden i det midtjyske med faderen Poul Ulsøe som formand for bestyrelsen.

Opgaven var derfor ligetil. De unges syn på faget skulle ændres og opdateres, og virksomheden greb ideen med at besøge skolerne. Bo Ulsøe kontaktede de lokale skoler og besøger dem i dag en til to gange om året for at præsentere faget, virksomheden og udviklingsmulighederne.

- Når jeg møder de unge ude på skolerne, er de altid skeptiske til at starte med, men når jeg først begynder at fortælle om virksomheden, kommer interessen. Nogle af eleverne kommer senere ud som arbejdsdrenge hos os for at se virksomheden an. Andre kommer blot på besøg.

- Når hele klasser er herude, går eleverne rundt med en af vores lærlinge, og de slutter altid af med at lave en mindre opgave, og når de så står med deres første svejsning i hånden - ja så er de pavestolte.

Casper Black

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063