23948sdkhjf

Danfoss ude af krisen

Nordborg-koncernen er tilbage med milliardoverskud og tocifrede vækstrater.
Danfoss er atter oppe i ekspresfart efter finanskrisen. Første halvår bød på en omsætning på 15,8 mia. kr., svarende til en vækst på 25 %. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning er der tale om en stigning på 23 % mod et fald på 23 % året før.

Resultat af primær drift (EBIT) blev 1,166 mia. kr. mod et underskud på 1,250 mia. kr. året før, og resultat før skat blev på 1,074 mia. kr. mod -1,457 mia. kr. i 2009.

Opjusterer forventninger
- Den positive udvikling fra første kvartal er blevet forstærket i andet kvartal, og vi kommer derfor ud af halvåret med stærk vækst i omsætning og indtjening. Vi opjusterer derfor også forventningen til vores indtjening med 400 mio. kr., siger Niels B. Christiansen, administrerende direktør og CEO.

Dermed kalkulerer Danfoss med et EBIT på 1,4-1,8 mia. kr. mod tidligere 1,1-1,4 mia. kr. Forventningerne til omsætningen fastholdes dog i niveauet 27-28 mia. kr.

Niels B. Christiansen understreger dog, at der også kan blive tale om højere omsætning end tidligere antaget.

Rift om klima- og energiløsninger
- Efterspørgslen af vores løsninger til klima- og energiområdet har været stor i alle vores kerneforretningsområder, ligesom Sauer-Danfoss har bidraget særdeles positivt. Den største fremgang har vi oplevet på vækstmarkederne i BRIK-landene, hvor vores betydelige investeringer begynder at bidrage mærkbart til koncernens vækst, forklarer Niels B. Christiansen.

Inden for forretningsområderne Danfoss Heating Solutions og Danfoss District Energy er højsæsonen traditionelt i de kommende måneder, og endnu er det derfor usikkert, om de følger trenden fra de andre forretningsområder. Niels B. Christiansen ser dog krisen som overstået for Danfoss’ vedkommende.

- Den gennemgribende restrukturering af vores forretning, vi har påbegyndt med lanceringen af vores nye strategi i starten af 2010, har sammen med stram omkostningsstyring og forbedret kapacitetsudnyttelse løftet vores indtjening betydeligt. Den udvikling er vi meget tilfredse med, og det er vores opfattelse, at Danfoss-koncernen nu kan siges at være kommet ud af finanskrisen og dennes udløbere, om end vi fortsat har en række strategiske tiltag foran os, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125