23948sdkhjf

Vestas og Siemens i unikt samarbejde

Dansk Materiale Netværk har initieret et projekt med nogle af vindmølleindustriens største spillere.

Formålet med projektet er at etablere et samarbejde mellem de store aktører inden for vindmølleindustrien for at reducere cost of energy. Det oplyser Plast Center Danmark i en pressemeddelelse.

Som et første skridt skal der ses på materialer til sekundære komponenter til vindmøller, mere specifikt materialer til platforme i vindmølletårne.

Her skal det afdækkes, om det er muligt at reducere prisen per kvadratmeter platform med mindst 20 procent i forhold til den nuværende pris.

Derudover skal der ses på, hvilke fordele og ulemper der er med platforme fremstillet af henholdsvis stål, aluminium og kompositter.

Det er målet at arbejde hen imod etablering af en fælles industristandard for at sikre en fremtidig verdensomspændende produktion af standardplatforme til en reduceret pris, der fører til reduceret cost of energy.

I projektet er der udover vindmølleindustrien involveret en række underleverandører, der indtil videre har deltaget i en åben workshop. Der er her tale om cirka 20 virksomheder med forskellige kompetencer.

Det primære formål med den første åbne workshop var at skabe samarbejdsrelationer blandt deltagerne, og at tage initiativ til et samarbejde om at udvikle en standardiseret, modulært opbygget intermediær platform, der kan tilpasses tårne med diametre fra tre-otte meter.

Deltagerne samarbejdede om at generere ideer til, hvordan en platform kan designes og konstrueres, hvis den efterfølgende skal produceres af henholdsvis stål, aluminium, komposit eller en kombination af materialerne.

Resultatet var en lang række forslag, og mange af deltagerne gik efterfølgende sammen i grupper for at arbejde videre med idéerne efter workshoppen.

På den næste åbne workshop, der finder sted onsdag den 21. juni, skal fem grupper præsentere, hvad de har arbejdet med siden første workshop.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.563