23948sdkhjf

DI: Styrk det indre marked

Dansk Industris formand Johan Schrøder konstaterer, at dansk erhvervsliv i stigende grad integreres i den globale økonomi.
2003 har for alvor vist, at dansk erhvervsliv er dybt integreret i den globale økonomi. Stadig flere virksomheder etablerer datterselskaber i udlandet og flytter dele af deres produktion, lyder det i en nytårsudtalelse fra Dansk Industris formand Johan Schrøder.

Johan Schrøder – formand for Dansk Industri- Og andre bliver en del af større udenlandske koncerner eller indgår tætte internationale partnerskaber. Denne udvikling vil tage yderligere fart i 2004. Det er derfor vigtigt for danske industri- og servicevirksomheder, at Danmark søger maksimal indflydelse på det internationale politiske arbejde, især i EU og i WTO.

- DI opfordrer regeringen til at fortsætte arbejdet med at styrke EU, der om få måneder vil optage det hidtil største antal nye medlemmer. En styrket indsats for at få det indre marked fuldt etableret bør have høj prioritet. Det samme gælder forsøget på at få færdiggjort en forfatningstraktat, der kan give det større EU reel beslutningskraft. Men vi må samtidig se på os selv og erkende, at lyden af den danske stemme i et større EU dæmpes af vore reservationer i forhold til det europæiske samarbejde. Derfor må Folketinget aktivt arbejde på at gøre Danmark til fuldt medlem af EU og fjerne de danske forbehold så hurtigt, det er politisk muligt.

- Også den hjemlige erhvervspolitik må tilrettelægges, så danske virksomheder får de bedste muligheder for at operere i og ud af Danmark. Senest bliver vores alt for høje skattetryk udstillet i lyset af de skattereformer, vore nabolande er i færd med at gennemføre. Vi må alle have blikket rettet mod det høje hjemlige omkostningsniveau og mulighederne for at holde dette i ave.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066