23948sdkhjf

Vestas halverer antallet af fyringer

Det er lykkedes for tillidsrepræsentanterne på Vestas af få forhandlet antallet af fyringer ned fra 300 til 154. Til gengæld sendes 730 på arbejdsfordeling.
I følge 3F har tillidsrepræsentanterne på Vestas efter tre dages forhandlinger fået antallet fyringer reduceret fra de varslede 300 til 154.

730 ansatte sendes i stedet på fordeling, hvilket er langt flere end planlagt.

- Det er aldrig rart at sige farvel til kolleger. Men arbejdsfordeling er bedre end fyringer, og vi er glade for, det er lykkedes at redde så mange arbejdspladser, siger fællestillidsrepræsentant Kim Thomsen.

Det var i forbindelse med et knapt så positivt halvårsregnskab i sidste uge , at vindmøllegiganten varslede fyringer af 300 ansatte.

Præcise tal for fyringerne
I følge 3F er fyringerne fordelt på vingefabrikkerne i Lem, Viborg og Skagen.

Med 55 afskedigelser i Lem mod planlagte 60, 76 i Viborg mod ventede 115 og 23 fyringer i Skagen mod de 29, der var tale om i sidste uge.

Herudover flyttes 34 ansatte i Lem til andet arbejde.

Arbejdsfordelingen rammer Nakskov og Ringkøbing
Ud af de 730 ansatte, der sendes på arbejdsfordeling, skal 350 af disse findes på vingefabrikken i Nakskov, mens de resterende 400 arbejder på dattervirksomheden Nacelles i Ringkøbing.

Både tillidsrepræsentanter og de lokale 3F-afdelinger i Naksskov og Ringkøbing mener, at krisen hos Vestas er midlertidig. Det vidner det overvejende valg af arbejdsfordeling om.

- Ordrebogen ser fin ud de næste to år. Så vi tror på, de fyrede nok skal få deres job igen. Vi vil naturligvis tilbyde kurser, men vi vil ikke lave en stor ekstraindsats for at skaffe dem andet arbejde, siger Linda Nielsen, der er formand for 3F Ringkøbing-Holmsland til 3F.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142