23948sdkhjf

Sygdom ikke en privatsag

På Rockwool er sygefraværet nedbragt fra 6 til 2,4 pct. siden 1996, efter at berøringsangsten overfor sygdom er blevet lagt på hylden.
Hos Rockwool har man droppet berøringsangsten overfor sygefravær. Her bliver medarbejderne kontaktet af en leder, når de har været væk i tre dage. Her har man nemlig lagt berøringsangsten over for sygefravær på hylden. Fraværet er faldet fra 6 procent i 1996 til 2,4 procent i dag, skriver Berlingske Tidende.

Rockwool-koncernen med hovedkvarter i Vamdrup er blandt de »gode eksempler«, som beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) gerne vil have at andre tager ved lære af. Han har netop offentliggjort en handlingsplan, der skal få sygefraværet ned.

Når en medarbejder på Rockwool har været syg i tre dage, kontaktes han af en leder.Sygefravær er i høj grad et spørgsmål om holdninger, mener personalechef Henning Nielsen på Rockwool.

- Vi har skabt en kultur, hvor vi siger, at det er i orden, at vi ikke alle sammen er 100 procent på hver dag. Og hvor vi gerne vil hjælpe vores nærmeste kollegaer, selv om de ikke kan arbejde for fuld kraft i en periode, siger Henning Nielsen til Berlingske Tidende.

Har en ansat på Rockwool været syg i ti dage, gør virksomheden to ting.

- Vi spørger om lov til at komme og besøge den syge og tale om tilbagevenden, evt. på nedsat tid eller i en anden midlertidig jobfunktion. Samtidig kontakter vi kommunen, fordi vi synes, det er mest fair, da vi er på vej ind i den periode, hvor vi som arbejdsgiver kan forlange at få sygedagpengerefusion, siger Henning Nielsen.

På Rockwool er det lige så legitimt at have ondt i livet som ondt i maven. Og hvis en medarbejder har brug for fri til at håndtere en personlig krise, kan han skylde virksomheden nogle arbejdstimer uden at blive trukket i løn.

Han er ikke tilhænger af beskæftigelsesministerens forslag med at blande sygefravær ind i den arbejdspladsvurdering (APV), som virksomhederne har pligt til at udarbejde.

- Det her er en sag mellem ledelse og medarbejdere ude på virksomhederne. Der skal bygges en kultur op omkring sygefravær, den kan du ikke presse ned over hovedet på folk, siger Henning Nielsen til Berlingske Tidende.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063