23948sdkhjf

Stadig stigning i eksporten

Også importen er steget, men samlet stiger Danmarks overskud på handelsbalancen.
I oktober var det sæsonkorrigerede overskud på handelsbalancen på 4,8 mia. kr. (ekskl. skibe mv.). Det gennemsnitlige månedlige overskud for de seneste tre måneder blev dermed på 5,4 mia. kr., hvilket er en stigning på 0,4 mia. kr. i forhold til de foregående tre måneder. Udviklingen skyldes en stigning i eksporten på 1,6 pct., mens importen er steget med 0,6 pct., viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik.

Kilde: Danmarks StatistikStigningen i eksporten ses primært inden for salget af maskiner og instrumenter, der gennem de seneste tre måneder er steget med 6,0 pct. Eksporten af landbrugsprodukter og øvrige industriprodukter er ligeledes øget.

Den øgede import skyldes primært, at køb af varer til erhvervene er steget med 2,6 pct. Importen af personbiler og varer til forbrug er også steget.

Udviklingen i samhandelen med EU påvirkes blandt andet af, at eksporten til Storbri-tannien er steget med 3,5 pct., mens importen af varer herfra er steget med 2,4 pct. Dette skal dog ses i lyset af, at samhandelen med Storbritannien i de foregående tre måneder var den laveste siden 1999.

Handelsoverskuddet over for Sverige er forøget i de seneste tre måneder, da eksporten er steget med 1,7 pct., mens importen er steget med 0,1 pct.

Uden for EU præges overskuddet af en stigning i varesalget til USA på 24,6 pct. – hvilket blandt andet skyldes salg af generatorsæt til vindmøller.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078