23948sdkhjf

Minegigant fordobler overskud

BHP Billiton spår dog stadig usikre markedsforhold i de kommende kvartaler.
Minegiganten omsatte for 52,8 mia. dollars (311 mia. kr.) i regnskabsåret 2009/2010, og dermed var der tale om en fremgang på 5,2 % fra året før.

Overskuddet endte samtidig på 12,7 mia. dollars (75 mia. kr.) svarende til en fremgang på 116,5 % sammenlignet med 2008/2009.

Vækst fortsætter i Kina
- Efter en bred fremgang i priserne for de fleste af BHP Billiton’s produkter er udsigterne for råvarer på kort sigt blandede. Der er en stærk efterspørgsel efter nogle råvarer, som fx kobber, hvor forbrugerne genopfylder lagre, og tillæggene fortsætter med at stige. Andre steder er der svagere efterspørgsel efter de råvarer, hvor forbruget på kort sigt forventes at blive dækket af lagre i højere grad end primære leverancer, skriver BHP Billiton i sit regnskab.

Minegiganten forventer blandt andet en lidt lavere produktion af stål på kort sigt, idet der har været en overproduktion i andet kvartal i 2010.

På mellemlangt sigt forventer BHP Billiton, at råvareefterspørgslen i høj grad vil blive drevet af efterspørgsel fra vækstmarkederne. I Indien og Brasilien ser man klare forbedringer i samfundsøkonomien, men specielt Kina vil i den kommende tid drive efterspørgslen efter råvarer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094