23948sdkhjf

Kapitaldræn truer succes for vindfusion

De to fusionskandidater NEG Micon og Vestas skal sammen være langt bedre til at styre deres finanser, end de har været hver for sig.
Gang på gang har især arbejdskapitalen, de penge der bindes i produktionen, varelagre og ubetalte regninger, oversteget de værste forudsigelser. Hullet i pengekassen er blevet stoppet til med banklån samt provenu fra salg af aktiver - og i NEG Micons tilfælde kapitaludvidelser over aktiemarkedet.

Fusionsledelsen - med den nyudnævnte finansdirektør Henrik Nørremark som ankermand - står derfor over for en særdeles kompliceret opgave at styre pengestrømmene i den over 20 mia. kroner store virksomhed.

Får han ikke mere held end de to detroniserede finanschefer, kan det føre til fiasko for sammenlægningen, vurderer Deutsche Bank.
"En langt bedre styring af virksomhedernes cash flow er afgørende for, om fusionen bliver en succes eller ej. Historisk har begge virksomheder haft store problemer med at styre deres arbejdskapital, og det skal de blive langt bedre til. Uden et positivt frit cash flow, nytter det hele jo ingenting. Men lavere vækstrater burde gøre det nemmere," siger Claus Bo Larsen, aktieanalytiker i Deutsche Bank.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063