23948sdkhjf

Fri adgang til skade-database

Virksomheder og andre kan nu selv sammensætte tabeller over anmeldte arbejdsskader, der er særligt relevante.
Fem håndværkere mistede livet ved en arbejdsulykke i 2002 ved fald til lavere niveau. 791 kvinder i aldersgruppen 50-54 år fik en bevægeapparatlidelse i forbindelse med deres arbejde i 2001. Og 24 15-årige fik en sårskade i forbindelse med deres arbejde i 1999.
Det er eksempler på de data, der kan trækkes ud af Arbejdstilsynets nye interaktive arbejdsskadetal, der nu offentliggøres på hjemmesiden.

Eksempel på interaktiv tabel fra Arbejdstilsynets database over arbejdsskader.De interaktive tabeller omfatter anmeldte arbejdsulykker og arbejdsbetingede lidelser i 1997-2002 og kan kombineres på en række forskellige måder. F. eks. er det muligt at få en tabel over anmeldte arbejdsulykker i 2002 fordelt på branche og ulykkestype eller et diagram over anmeldte arbejdsbetingede lidelser i 1998 fordelt på år og job.

- Formålet med de nye interaktive arbejdsskadetal er at give virksomheder, arbejdsmarkedets parter og offentligheden mulighed for at følge med i udviklingen i antallet af arbejdsskader på en mere dynamisk og individuel måde, end det tidligere har været muligt, siger direktør Jens Jensen, Arbejdstilsynet.

- Håbet er selvfølgelig, at både virksomheder og de arbejdsmiljøprofessionelle aktører vil sætte ind med øget forebyggelse der, hvor der sker mange arbejdsskader, eller hvor ulykkerne er særligt alvorlige, siger han.

- De interaktive arbejdsskadetal vil også gøre det muligt for den enkelte virksomhed at følge udviklingen i sin egen og andre brancher, hvilket forhåbentlig vil kunne give både virksomheder og brancher med relativt mange arbejdsskader et skub fremad, siger Jens Jensen.

De interaktive arbejdsskadedata offentliggøres på Arbejdstilsynets hjemmeside under "Arbejdsmiljø i tal" og vil blive opdateret en gang om året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079