23948sdkhjf

Spar tid og penge med ny elektrisk tandremsakse

Festo udvider nu endnu engang programmet af elektriske akser med lanceringen af den unikke tandremsakse, der lader de prisoptimerede designregler ”indgå ægteskab” med præcisionsteknikken.
Den koster 65 % mindre end Festos populære EGC serie af højtydende elektromekaniske akser, og hermed sætter den nye ELGR tandremsakse et nyt prisniveau inden for bevægelseskontrol. Idet den er designet primært til opgaver med relativt korte slaglængder og lave momenter, såsom pick and place opgaver og transport af små masser, er ELGR aksen også ideel til positionerings-, centrerings- og til skubbe-funktioner på transportbånd, og til at aktivere sikkerhedsdøre på bearbejdningsmaskiner.

Høj driftslevetid
I modsætning til traditionelle tandremsakser, som har en fuld længdeprofil, er ELGR aksen kun understøttet i begge ender, og beror på den stive stålbæring, der sikrer en helt lige bevægelse i slæden. Både støtteenderne og slæden er konstrueret af samme ekstruderede aluminiumsprofiler – en innovativ asymmetrisk ekstruderingsformel ligger til grund, og dette hjælper igen med til at minimere prisen. Forudsat at systemdesignerne holder den maksimale momentbelastning og bøjningsstyrker inden for de foreskrevne grænser, så kan alle Festo akser hele tiden positionere sig med en nøjagtighed på +/- 0,1 mm, og de har en meget høj driftslevetid – over 5.000 km.

Nem installation
De nye ELGR akser er særligt nemme at installere: et hult startdrev, kombineret med et nyt design af en motorkobling i kunststof med ekspansions drivaksel, giver en simpel forbindelse – uden slør. Motoren kan monteres i begge ender og på begge sider af aksen, og det betyder, at brugerne ikke behøver at specificere placering af motoren, når ordren afgives, men kan vente med denne beslutning, indtil den skal installeres.

ELGR tandremakser kan fås som stand-alone produkter eller som del af komplette positioneringsløsninger – som er fuldt kompatible med Festos udvalg af step- og servomotorer, og med firmaets modulopbyggede multi-akse system. Akserne kan også bruges sammen med enhver tredje-parts motor.

Mød Festo på Automatik 2010 i Brøndby Hallen stand B1210.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078