23948sdkhjf

Pumpesalgsselskab i Kiev igang

Grundfos-koncernen indviede i går, den 12. maj, officielt sit nye salgsselskab i Kiev, Ukraine. Allerede det første år forventes det ukrainske salgsselskab at nå en omsætning på 60 mio. DKK, og i løbet af 2-3 år forventer koncernen, at omsætningen fordobles.
Koncerndirektør Søren Ø. Sørensen udtaler i forbindelse med åbningen: "Koncernen har igennem de senere år satset kraftigt på ekspansion på de østeuropæiske markeder og det store ukrainske marked er en vigtig del af denne strategi. Det er væsentligt for os at være til stede lokalt på de markeder, hvor vi bevæger os, så vi altid er i tæt dialog med kunderne." Salgsselskabet i Ukraine er første trin i en accelerationsplan, hvor det forventes, at Grundfos koncernen etablerer 2-3 nye selskaber i Østeuropa inden for de næste par år.

Selskabet er et fuldt funktionelt selskab med både salgs-, marketing- og service faciliteter og vil i løbet af kort tid åbne lokale salgskontorer på strategiske placeringer i Ukraine, og vil det første år beskæftige 25 medarbejdere.

Grundfos er allerede veletableret i Ukraine indenfor salg af pumper til brug for varmecirkulation, køling og aircondition og vil i de kommende år også satse på at vinde markedsandele inden for industrien, vandforsyning og spildevand.

I øjeblikket investerer Grundfos-koncernen i en række udvidelser i Østeuropa. Et nyt russisk produktionsselskab - en investering på mere end 100 mio. DKK, er under opbygning og vil stå klar senere i år. I løbet af de næste to år forventer koncernen at åbne egne salgsselskaber i både Bulgarien og Rumænien.

Grundfos-koncernen lægger stor vægt på, at ekspansioner er bæredygtige – også på lang sigt til gavn for Grundfos og det Ukrainske samfunds udvikling generelt, og Søren Sørensen udtrykte det på følgende måde: "Det er vigtigt, at de nye selskaber bygger på koncernens grundlæggende værdier om ansvarlighed og mennesket i fokus. Vi ønsker en etablering, der på sigt er forretningsmæssigt profitabel, men som også er med til at skabe en højere levestandard i disse nye lande – to forhold, der går fint hånd i hånd."

Den officielle indvielse blev foretaget af koncerndirektør Søren Ø. Sørensen, og Østrigs ambassadør i Ukraine Michael Miess, samt Mats Danker, adm. regionaldirektør for Grundfos-koncernens østeuropæiske region.

Kilde: Jern- og Maskinindustrien

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078