23948sdkhjf

Netværk eller fusioner

Underleverandørerne til Vestas og NEG Micon går nye tider i møde og kan risikere konkurrence fra Sverige og Tyskland.
På kort sigt er der næppe nogen underleverandør til enten NEG Micon eller Vestas, der behøver sove uroligt om natten. Det siger i hvert fald direktør Peter Aarø Rasmussen, Center for Underleverandører, til ErhvervsBladet.

Til gengæld er han lige så klar, når det handler om fremtiden.

- Der er jo ikke nogen som helst tvivl om, at de to vindmøllekoncerner nu skal til at centralisere en stor del af deres indkøb, og det kan jo selvfølgelig ikke undgås, at det vil få følger for nogle af underleverandørerne. Adskillige underleverandører er i dag ekstremt afhængige af deres leverancer til vindmølleindustrien - også mere end godt er, mener Peter Aarø Rasmussen.

Vindmølle-produktionen i Danmark hviler på et bredt fundament af underleverandører.Han forudser to parallelle scenarier vil udspille sig de kommende år blandt underleverandørerne.

Det ene scenarie er underleverandører, der begynder at samarbejde i netværk om systemleverancer til den nye vindmøllegigant, som kommer til at sidde på 35 pct. af verdensmarkedet.

Det andet scenarie er fusioner blandt underleverandører, der ønsker at matche kundens fusion og, som vil gå efter akkurat de samme fusionsgevinster som deres kunde(r).

Hertil kommer, at man sagtens vil kunne komme til at opleve, at sværindustriens traditionelle underleverandører i endnu højere grad kaster deres opmærksomhed på vindmølleindustrien, der efter fusionen er blevet mere interessant for de store underleverandører. Det er også dette faktum, der kan fremkalde det største skrækscenarie i Peter Aarø Rasmussens univers: At store svenske og tyske underleverandørvirksomheder for alvor fatter interesse for at blive underleverandør til den nye, danske gigant, skriver ErhvervsBladet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062