23948sdkhjf

Ejerledere behøver aktiv bestyrelse

Tantebestyrelser giver sjældent den travle ejerleder et brugeligt strategisk medspil.
Foreningen af Statsautoriserede Revisorer har i samarbejde med professor i corporate governance, Steen Thomsen fra Handelshøjskolen i København, offentliggjort det første udspil i Danmark, der målrettet giver anvisninger om god ledelse til mindre virksomheder, skriver ErhvervsBladet.

I udspillet konkluderer forfatterne, at ejerledere herhjemme har glemt bestyrelsens centrale funktion som ansvarlig i forbindelse med strategiske beslutninger for en virksomhed i selskabsform. Det er i stort omfang tantebestyrelser besat med familiemedlemmer, der præger ejerledede virksomheder. Det betyder, at mange ejerledere i små og mellemstore anparts- og aktieselskaber går glip af en øget vækst og en bedre konkurrenceevne, der kan realiseres ved en gennemgående professionalisering.

- Det er forståeligt og ganske naturligt, at ejerlederen i hverdagens travlhed ikke får tid til at tænke langsigtet. Derfor er det vigtigt, at ejerlederen har et forum, hvor han bliver tvunget ind i nogle strategiske beslutninger, siger professor Steen Thomsen.
FSR-udspillet kommer med i alt 51 anbefalinger omkring god ledelse for ejerledede små og mellemstore virksomheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063